Yüksek Hızlı Tren hangi şehirlerden geçiyor?

Türkiye'de uçak ve otobüs bileti fiyatlarının artması sebebiyle büyük şehirlerden diğer illere ulaşım sağlamak için Yüksek Hızlı Tren'e (YHT) vatandaşların ilgisi arttı. Peki, ülkemizde hangi illere hızlı tren ile ulaşım sağlanıyor? İşte detaylar...

Yüksek Hızlı Tren hangi şehirlerden geçiyor?
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Yüksek Hızlı Tren (YHT) hem zamandan hem de paradan tasarruf etmek isteyen vatandaşların tercihi oldu. Yaşadıkları yere yakın illerde çalışan vatandaşlar ve öğrenciler için de büyük bir kolaylık sağlayan hızlı tren, günübirlik ulaşım için de sıkça kullanılıyor.

PARADAN VE ZAMANDAN TASARRUF

Eskişehir'de ya da Kırıkkale'de yaşayan bir vatandaş Ankara'ya gelip gitmek için hızlı tren seferlerinden yararlanıyor. Bu şekilde hem zamandan hem de yol masrafından kazanıyor.

Türkiye'de hızlı tren hatları büyükşehirler özelinde Ankara ve İstanbul'da yoğunlaşıyor. Türkiye'de ilk hızlı tren seferleri Ankara- Eskişehir arasında 2009 yılında yapıldı. Daha sonra, 2011 yılında Ankara-Konya arasında da hızlı tren seferleri başlatıldı. İlerleyen yıllarda ise Ankara-İstanbul, İstanbul-Konya arası hızlı tren seferleri hayata geçirilerek bu şehirler arasındaki ulaşım mesafesi zaman anlamında kısaltıldı.

hizlitren.jpg

Demiryolu ağının genişletilmesiyle birlikte diğer illere de ulaşan hızlı tren, 2022 yılında Ankara-Karaman yüksek hızlı tren hattı ve İstanbul-Karaman yüksek hızlı tren hattı olmak üzere faaliyete geçirildi.

Nisan 2023 yılında ise Ankara-Sivas arasında tamamlanan yüksek hızlı tren hattı Başkent ve Sivas arası mesafeyi 5 saate indirdi.

tren.jpg

Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattı üzerinde İstanbul'a ya da Ankara'ya yolculuk etmek isteyen bir vatandaş sırasıyla Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli'den sonra İstanbul'a ulaşıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.