Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da hoş karşılanmadı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Türk-Alman diplomatik ilişkilerinin 100. yılı vesilesiyle Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretler öncesinde, Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından Gazze'ye destek amacıyla "katil Almanya" sloganlarıyla protesto edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da hoş karşılanmadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Protestocular arasında yer alan Zeynep Yıldızhan, yaptığı açıklamada, "Burada 1800'lü yılların sömürgecisi Almanya'nın, Kürtlerin ve Filistin'deki kadınların, çocukların ve masum insanların katledilmesine destek verilmesinden şikayetçiyiz," dedi. Ayrıca, Gazze'de binlerce çocuğun katledildiğine dikkat çeken Yıldızhan, "Biz onlara kınama yapıyoruz. Ülkemi de kınıyorum. Bu konuda Gazze'ye ses çıkarırken eylem yaptığımız yere bakın," şeklinde konuştu.

filistin.jpg

Diğer bir eylemci olan Yasemin Öğüt ise, "Gazze'de binlerce çocuğu katlediyorlar. Biz onlara kınama yapıyoruz. Ülkemi de kınıyorum bu konuda. Gazze'ye ses çıkarırken eylem yaptığımız yere bakın," diyerek tepkisini dile getirdi.

yasemin.jpg

Steinmeier'in Türkiye ziyaretinde yaşanan bu protesto, Türk-Alman ilişkilerindeki hassasiyetleri bir kez daha gündeme getirdi. Steinmeier'in Ankara'da gerçekleştireceği diğer görüşmeler öncesinde bu tür tepkilerle karşılaşma ihtimaline karşı tedbirler alınıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.