Anadolu’da telekonferans dönemi

36 yıldır yayın hayatını sürdüren ANADOLU Gazetesi çalışanları önceki gün telekonferans yöntemiyle bir araya gelerek; hem teknolojinin son imkanlarından yararlandı, hem de kısa bir değerlendirme toplantısı yapma imkanı buldu.

Anadolu’da telekonferans dönemi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Dünya ülkeleri ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını sonrası çalışma hayatında birçok şey değişti. Devletimizin aldığı önlemler ve sokağa çıkma yasağı kapsamında, ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarında nöbetçi mesai çalışması başlarken, özel firmalar, işletmeler ve serbest çalışanlar da işlerini evlerinde internet üzerinden yapmaya başladı.

GAZETECİLER EVDEN ÇALIŞIYOR

Hayatın her alanında etkisini gösteren salgın sonrası Basın İlan Kurumu gazete ve gazetecilere korumak ve destek olmak üzere bir dizi karar aldı. Bu kararlardan en önemlisi gazetecilerin artık evden çalışmaya başlamış olması. Alınan kararda gazetecilerin birçok mecrada haber yapmak için bulunduklarından dolayı salgına maruz kalmaması için geçici bir süre de olsa evden çalışmalarının daha iyi olacağı belirtildi. Karar sonrası aralarından Ankara Anadolu Gazetesi, İlksayfa, Ticari Hayat, Anayurt, Güçlüanadolu, Sonsöz, 24 Saat, Başkent ve Zafer Gazetesi’nin aralarında bulunduğu dokuz gazete çalışanı haberlerini ve köşe yazılarını evlerinden yazmaya başladı.

GAZETELER İNTERNETE AĞIRLIK VERDİ

Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde artık gazeteler dijital ortamda daha etkili olmaya ve birçok hizmetini artık internet siteleri üzerinden vermeye başladı.  Koronavirüs salgını döneminde gazete sahipleri ve idari ve teknik kadroda çalışanlar, kendilerini korumak ve okurlarına daha güzel haberler sunmak için evlerinden çalışmaya ve haberlerini okuyucularına ulaştırıp bilgilendirmeye başladı. Okuyucularına her gün sıcak ve taze haberler veren Ankara’nın en eski ve en etkili yerel gazetelerinden olan ve 36 yıldır yayın hayatını sürdüren ANADOLU Gazetesi çalışanları önceki gün telekonferans yöntemiyle bir araya gelerek; hem teknolojinin son imkanlarından yararlandı, hem de kısa bir değerlendirme toplantısı yapma imkanı buldu.

GÜNDEMİ CANLI YAYINDA TARTIŞTIK

Canlı olarak yapılan Telekonferans sohbet ve değerlendirme toplantısına Anadolu Gazetesi Kurucu Sahibi ve Kırşehirliler Vakfı Genel Sekreteri, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Çetin, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Orhun Yıldız, Dijital Medya Direktörü Halil Metin, Muhabir Aleyna Erzurumlu, Haber Editörü Eyüp Kara ve Teknik Servis Sorumlusu Süleyman Yücel canlı yayında bir araya gelerek, hem sohbet etmek hem de evden çalışma hakkında fikir alış verişinde bulundular. Yapılan telekonferans canlı yayınında evden çalışmanın avantaj ve dezavantajlarının yanı sıra, salgın sonrası yapılması gereken konular hakkında öneri ve görüşlerini dile getirdiler.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.