BİK'ten internet sitelerine müeyyide için önemli açıklama!

Basın İlan Kurumu (BİK), mevzuat gereği asgari trafik şartının arandığı ilk üç ayda bu şartı sağlayamayan 174 internet haber sitesine Genel Müdürlük kararının dışında ayrıca müeyyide uygulamadığını duyurdu.

BİK'ten internet sitelerine müeyyide için önemli açıklama!
Yayınlanma:

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nun 2024 Yılı 8. Toplantısı 26 Nisan tarihinde Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Toplantıda resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, deprem bölgesindeki süreli yayınlara ilişkin muafiyetlerin uzatılması, basın çalışanlarının borç para yardımı talepleri, bir internet haber sitesinin alan adı değişikliği başvurusu ile diğer idari konular görüşüldü ve karara bağlandı.

174 İNTERNET HABER SİTESİNE MÜEYYİDE UYGULANMADI

BİK'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, BİK Yönetim Kurulu'nun, mevzuat gereği asgari trafik şartının arandığı ilk üç ayda bu şartı sağlayamayan 174 internet haber sitesine Genel Müdürlük kararının dışında ayrıca müeyyide uygulamadığı belirtildi. Ayrıca, 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen 4 ilde ise fiili satış ve ziyaretçi trafiğine ilişkin muafiyetler 1 Ağustos 2024 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu.

ÇANAKKALE VE ERZİNCAN'A RESMİ İLAN VE REKLAM KESME MÜEYYİDESİ

BİK, Çanakkale’de yayımlanan bir gazetenin Baskı Esasları Şartını, Erzincan’da yayımlanan bir gazetenin de İçerik ve Mahreç Kullanımı Şartlarını ihlal etmeleri sebebiyle 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca Çanakkale’deki gazeteye 3 gün, Erzincan’daki gazeteye ise 4 gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanması kararlaştırıldığını da duyurdu.

Balıkesir’deki bir internet haber sitesinin alan adı değişikliği talebi ise uygun bulundu.

Yapılan açıklamada, Ankara, Eskişehir ve Samsun’daki birer internet haber sitesinin Asgari Ziyaretçi Trafik Şartını ihlal etmeleri sebebiyle haklarında alınan Genel Müdürlük Kararlarına yaptıkları itirazların reddedildiği de duyuruldu.

BİK, deprem bölgesindeki muafiyetlerin devam edeceği de bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.