Çanakkale'de bot battı: 2'si bebek 20 kişi öldü!

Çanakkale Eceabat açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot alabora oldu. 2'si bebek 20 kişi yaşamını yitirdi.

Çanakkale'de bot battı: 2'si bebek 20 kişi öldü!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çanakkale Eceabat açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot alabora oldu. 5'i bebek toplamda 21 kişi yaşamını yitirdi. 4 kişi de sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

DENİZE DÜŞEN GÖÇMENLER ARANIYOR!

Eceabat açıklarında kıyıdan 8 mil uzata düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot alabora oldu. Lastik bottaki düzensiz göçmenleri kurtarmak için Sahil Güvenlik ekipleri tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalara, Kıyı Emniyeti, AFAD, Jandarma ve AKUT da destek veriyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, olayın ardından bölgede hızlı bir kurtarma operasyonunun başlatıldığı ifade edildi. İHA ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 9 botun yanı sıra diğer kurumlara ait 9 bot ve 502 personelin, toplam 18 bot ile arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü açıklanırken, son güncellemelere göre, 2 kişinin kendi imkanlarıyla kurtulduğu, 2 kişinin ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığı, ancak 5'i çocuk toplam 21 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

CESETLER KABATEPE LİMANI'NA GETİRİLDİ

Denizde yapılan arama çalışmaları sonucunda 21 düzensiz göçmenin cesedine ulaşıldığı ve bu cesetlerden 11'inin Sağlık Sıhhiye Botu ile Kabatepe Limanı'na getirildiği aktarıldı.

Düzensiz göçmenlerin cenazelerinin Kabatepe Limanı'nda bekleyen ambulanslar aracılığıyla il merkezindeki hastanelerin morguna nakledildiği ifade edildi.

Olaydan kurtulan 2 kişinin, kendi çabalarıyla Eceabat'a bağlı Büyük Kemikli sahiline ulaşarak yetkililere botun battığı bilgisini verdiği öğrenildi.

Kabatepe Limanı'nda ise çok sayıda ambulans ve ekiplerin hazır bekletildiği bildirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.