CHP Lideri Özgür Özel ile MHP Lideri Bahçeli'den kritik buluşma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) TBMM Grubu'nu ziyaret ederek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

CHP Lideri Özgür Özel ile MHP Lideri Bahçeli'den kritik buluşma
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, liderler turunun ikinci kısmında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) TBMM Grubu'nu ziyaret eden Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile makamında bir araya geldi. 2 Mayıs Perşembe günü AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün de MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi ziyaret etti.

Yerel seçimlerin ardından "siyasette yumuşama" mesajları veren Özgür Özel, ikili görüşmelerini hızlandırdı. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Özel'in ikinci durağı ise MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin TBMM'deki makamı oldu.

Özgür Özel'in ziyaretine CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın eşlik etti. Bahçeli'nin makam odasına ise sadece iki lider alındı. Görüşmeye ilişkin verilen ilk fotoğraf karesinde ise Devlet Bahçeli ve Özgür Özel'in Atatürk portresi önünde bulunan koltuklarda ceket düğmeleri ilikli bir şekilde oturduğu görülüyor.

BAHÇELİ,ZİYARET ÖNCESİ ELEŞTİRDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i Osman Kavala ve Sinan Ateş üzerinden eleştirdi. Özel'in "Yurt dışında saati sorduğumuzda 'Siz ilk önce Osman Kavala'yı bırakın' sözleriyle karşılaşıyoruz." sözlerini eleştiren Bahçeli, Kavala'ya özgürlük isteyenlerin bir sonraki talebinin ise bebek katili Öcalan olacağını söyledi.

Katledilen Sinan Ateş'in dosyasına ilişkin kamuoyunda yapılan tartışmaları da hatırlatan Bahçeli, "Elinde bilgi ve belge olanlar ortaya koysun, hodri meydan. Kimse Ülkücü Hareketi zan altında bırakmasın." çağrısında bulundu.

DİKKAT ÇEKEN HEDİYELER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hediye olarak tespih ve mesir macunu götürdü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Özel’e motiflerle işlenmiş bir tabak hediye etti.

BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ AÇIKLAMASI

“Biz 6 ay önce siyasette yeni bir yol açtık. Ve doğruları sürdürerek geçmiş hatalarımızdan ders alıp terk ederek toplumdaki değişim dönüşüm talebini görerek tam bir birlik ve beraberlik halinde büyük bir mücadele verdik. Bu yolculuğun ilk sınavında ikinci yüzyılın ilk seçimlerinde CHP’yi birinci parti yaptık. Şimdi hedeften sapmadan aynı yolda çok daha güçlü olarak ve özgüvenli bir biçimde yürümeye devam ediyoruz. Bizi bugüne taşıyan yolun rotasından milim sapmadan Türkiye İttifakı’nı büyüterek, ne yaptığımızı bilerek, muhafazakar, milliyetçi Kürt demokratları Türkiye’nin bütün demokratlarını sosyal demokratlar olarak kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz. Seçimden sonra asla şımarmadan kibre kapılmadan ilerliyoruz.''

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.