Çorlu tren faciasında karar çıktı!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili davanın karar duruşması bugün görüldü. 25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çorlu tren faciasında karar çıktı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

13 sanıklı davanın şubat ayında görülen son duruşmasında karar çıkması beklenirken, sanıkların son savunmasının alınmadığı gerekçesiyle duruşma 25 Nisan'a ertelenmişti. Dava, 09.30'da Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde başladı.

DÖNEMİN TCDD BÖLGE MÜDÜRÜ ASLAN 15 YIL CEZA ALDI

25 kişinin can verdiği tren kazası davasında karar çıktı. Dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Levent Meriçli'ye taksirle ölüme sebebiyetten 9 yıl 2 ay, Mümin Karasu'ya 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

CHP ÖZEL ÖZEL, ÇORLU'DA

CHP lideri Özgür Özel, 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası davası için Çorlu'ya gitti. Kazada yakınlarını kaybeden ailelerle duruşma öncesinde bir araya gelen Özel, yaptığı açıklamada, Çorlu'da annelerin, ailelerin direncinin bütün mazlum ve mağdurlara örnek olması gerektiğini ifade etti.

Davayı yakından takip ettiklerini söyleyen Özel, "Son sözüm şudur; biz geçen sefer söylemiştik, çok daha kararlı, çok daha güçlü ve çok daha kalabalık geleceğiz diye. Bunu sağlayan halkın iradesi. 31 Mart'ta her türlü adaletsizliğe 'dur' dediler. Geçen sefer kararı yerel seçimlerden sonraya bırakanlar, bugün bir kere daha düşünsünler." ifadelerini kullandı.

Özel, 31 Mart'ta milletin Çorlu'da yavrusunu kaybetmiş annelerin yanında durduğunu vurguladı. Halkın bundan sonra da mazlumların ve masumların yanında olacağını belirten Özel, şunları kaydetti:

"Ölenleri suçlu, suçluları masum gösteren bir karara kimse yeltenmesin. Bu iş burada bitmez. Bu tip kararları alanların, tren kazasında ölmüş 3 yaşındaki, 5 yaşındaki küçücük yavruların hakkına girenlerin peşini bırakmam."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.