İstanbul Havalimanı'nda uçak gövdesi üzerine indi!

İstanbul Havalimanı'nda bir kargo uçağı, ön tekerleği açılmayınca gövdesi üzerine iniş yaptı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

İstanbul Havalimanı'nda uçak gövdesi üzerine indi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

İstanbul Havalimanı'nda bir kargo uçağı, ön tekerleği açılmayınca gövdesi üzerine iniş yaptı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kargo uçağının iniş takımı açılmadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, Fedex Havayolları’na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracı, saat 07:55 lokalde pilotun aktardığına göre hidrolik arızası nedeniyle ön iniş takımının açılmadığı bilgisini İstanbul Havalimanı ATC ünitesine bildirildiği belirtildi.

08:17 lokalde ön iniş takımı kapalı vaziyette 16R pistine iniş yaptığı belirtilen açıklamada, pist içerisinde uçağın kaldığı belirtildi.

"ARAŞTIRMA VE İNCELEME ÇALIŞMALARI BAŞLATILMIŞTIR"

Yapılan açıklamada ölen yada yaralanan olmadığı belirtilen açıklamada, havalimanına iniş yapan uçağa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele Servisi ekipleri (ARFF) tarafından müdahale edildiği kaydedildi. Açıklamada, "Kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır. Başkanlığımız tarafından uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.