Kurban vekalet ücretleri 2024... Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vekaletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 11 bin 750, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Kurban vekalet ücretleri 2024... Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Erbaş, Başkanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen "Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı"nda, insanın yaratılış amacının Yüce Allah'ı tanımak ve O'na ibadet etmek olduğunu dile getirdi.

aa-20240506-34475264-34475260-vekalet-yoluyla-kurban-kesim-bedelleri-belirlendi.jpg

Erbaş, kurbanın Allah'a yakınlaşma vesilesi olduğunu belirterek, kurban ibadetinin aynı zamanda güçlü bir vahdet zemini olarak Müslümanlar arasında ümmet bilincinin güçlenmesine ve Müslümanların birbirlerini yakından tanımalarına da vesile olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfıyla 1993'ten beri yerine getirdiği en önemli hizmetlerden birinin "Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu" olduğunu anımsatan Erbaş, amaçlarının kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlara yardımcı olmak, kurban ibadetinin dini esaslara göre sosyal boyutunun en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlamak olduğunu anlattı.

aa-20240506-34475264-34475254-vekalet-yoluyla-kurban-kesim-bedelleri-belirlendi.jpg

Amaçlarının kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırmak olduğunu belirten Erbaş, bayram sevincini ve mutluluğunu daha fazla kişiyle paylaşmak; mazlum, mağdur ve muhtaçlara umut olmak istediklerini kaydetti.

Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfı olarak, son derece şeffaf bir şekilde sürdürülen organizasyonda kurban kesimleri, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde yapılmakta ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır." dedi.

Erbaş, 2023'te Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 745 bin 535 hisse kurbanın yurt içinde 79 il, yurt dışındaysa ise 47 ülke 280 bölgede vakfın gönüllü ve görevlilerin gözetiminde kesilerek 34 milyon 667 bin 378 kişiye ulaştırıldığını belirtti.

31 yıllık süreçte hayırseverlerin vekalet verdiği toplam 4 milyon 662 bin 258 hisse kurbanın kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını dile getiren Erbaş, "Bu yıl için vekaletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlenmiştir." dedi.

Vatandaşların, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılabileceklerini belirten Erbaş, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden de bağış yapabileceğine işaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.