Güneşin Kadınları’ndan doğal ürünler

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu ve Yenimahalle Belediyesi iş birliği ile Şentepe Tepe Kule’de “Kadın Eli Projesi’ kapsamında hizmet veren Güneşin Kadınları Yöresel Doğal Ürünler İmalat ve Satış Noktası, Yenimahalleli kadınlara istihdam sağlıyor.

Güneşin Kadınları’ndan doğal ürünler
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mantıdan yaprak sarmasına, baklavadan böreğe, bakliyat çeşitlerinden kuru sebze ve meyvelere kadar birçok ürünün satışa sunulduğu merkezde, aynı zamanda erişte, gözleme, yufka ve siparişe göre ev yemeği de yapılıyor.

Dönüşümlü olarak 30 kadının çalıştığı ve Çorum’a özgü yöresel ürünlerin yapıldığı merkez, çalışarak aile bütçesine katkı yapmak isteyen hanımlara iş olanağı da sağlıyor. Düğün, nişan, söz, sünnet, cenaze ve mevlüt gibi organizasyonlarda da sipariş üzerine çalışan Güneşin Kadınları, yaptıkları ürünlerle emeğinin karşılığını alıyor.

“Bu ülkenin çalışmaya ve üretmeye ihtiyacı var”

Kadın; emeğin, bereketin ve üretimin sembolüdür diyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Böylesine güzel projelerle iftihar ediyorum. Çünkü bu ülkenin çalışmaya ve üretmeye ihtiyacı var. Üretmeden ayakta kalabileceğini sananlar, bu ülkeye en büyük ihaneti yapanlardır. Bizler sanayide, tarımda ve hizmet sektöründe üretim yaparak, bu güzel coğrafyada dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun hep beraber yaşayacağız. Her zaman halkımın çıkarına olan projeleri destekledim. Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu’nun kadın istihdamına destek verdiği bu güzel proje de bunlardan birisi. Bu merkezde ne kadar çok kadın istihdam edilirse bizler de yöneticiler olarak o kadar mutlu oluruz” dedi.

“Kadınlarımızı merkezimize bekliyoruz”

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir ise, “Bugün merkezimiz Fethi Başkan’ın desteği ile bu duruma geldi. Federasyonumuzu kurarken proje üretmeye yönelik bir dernek anlayışı ile yola çıktık. Gerçekten bunun büyük faydasını gördük. Bizim ülke olarak ciddi anlamda üretmeye ihtiyacımız var. Kadınlarımızı burada istihdam etmek onlara iş imkanı sağlamak bizlere gurur veriyor. Mutfağına güvenen, bende çalışmak istiyorum diyen kadınlarımızı merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.