Eyüp Kara

Eyüp Kara

Gurur duyuyorum

Gurur duyuyorum

Türkiye'nin yerli imkanlarla üretilen otomobili TOGG'un fabrikası Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Bu gurur hepimizin ve kendi adıma gerçekten gurur duydum.

Açılış törenini izlerden hele hele de otomobilin banttan inip Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sürülmesi ve podyuma getirilmesi beni gerçekten gururlandırdı. Gözlerim dolmadı desem yalan olur. Bu gurur hepimizin, bu gurur Türkiye’nin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen TOGG Gemlik Kampüsü'nde Türkiye'nin yerli otomobil macerası resmen başladı. Vatana millete hayırlı olsun diyelim Allah utandırmasın başarısı daim olsun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 27 Aralık 2019'da ön gösterim araçlarının tanıtımı yapılan, 18 Temmuz 2020'de fabrikasının inşasına başlanan TOGG'un seri üretimi için geri sayım sona erdi.

Yaklaşık 5 ay sürecek güvenlik testlerinin ardından onay belgelerini alacak TOGG için belirlenen üretim tarihi ise Mart 2023. İlk etapta 17 ila 18 bin adet aracın satışa çıkarılması planlanıyor. Yolu açık olsun dünya gıpta izlesin başka ne diyelim.

TOGG, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 100’üncü yılında açılması bambaşka bir anlam içeriyordu benim için. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşamış olsaydı o da böylesine anlamlı bir günde bu muhteşem otomobilin hayata geçirilmesini isterdi.

TOGG açıldı ve seri üretimi de başladı. Gerçekten tarafla tarafsız bütün otomobil dünyasının içinde uzman olan kişiler tarafından mükemmel olarak nitelendirildi. Gerek teknolojik özellikleri gerekse işçiliği ile tam bir teknoloji harikası bir otomobil yaptık ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Bakmayın siz o eleştirenlere, bakmayın siz o vasıfsızlara. Güya TOGG’u itibarsızlaştırmak için akılları sıra eleştirip yorum yapanlara. Onlar zaten hiçbir zaman ülkelerinden yana olamadıkları için onların eleştiri ve konuşmaları benim nazarımda hiçbir anlam ifade etmiyor.

TOGG’u eleştirenlere bir çift sözüm var. Yahu sizin bu yabancı ve batı hayranlığınız ve yakalığınız sahi ne zaman bitecek. Neden ülkende yapılan güzel işlere kulp takıp onu yerden yere vuruyorsun. Sizlerin derdiniz nedir? Siz ne zaman milli olacaksınız ve devletinizin yanında olacaksınız?

Açılışa 11 siyasi parti temsilcisi davet edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katılmayacaklarını duyurdu. Hiç şaşırmadım nedense. Çünkü onların zaten başından beri bu otomobil işine karşı olduklarını bilmeyen yok.

Hele hele Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bence tam ters köşe oldu. Çünkü söylemleri ile çok şaşırtmamıştı. Fabrikanın açılışı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOGG için söylediği sözler tekrar gündem oldu. Kemal Kılıçdaroğlu 2019 yılında katıldığı bir programda, Türkiye'nin vizyon projesi TOGG için, “Otomobil üreteceğiz diyorlar. Nerede kaldı bu? Hani oturdular, büyük gösteriler yaptılar, iş adamları bir araya geldi. Bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları bir araya geldi. Otomobil üretiyoruz dediler. Nerede? Milleti kandırmayın otomobil nerede?” demişti.

Bence Sayın Kılıçdaroğlu’nun gelmemesinin nedeni mahcubiyetindendir. Yoksa davet Saraydan gelmiş falan filan hikaye bunlar. Daveti gönderin elbette devletin zirvesi olacaktı ne bekliyordunuz? Sahi size kimin davet göndermesi hoşunuza giderdi onu da söyleyin de bu aziz millet bilsin ona göre gardını alsın.

Yani fabrika kuruldu, otomobil banttan indi ister istemez Kemal beye oradakiler bir iki söz edecekti bu kaçınılmaz. Çünkü sen ne demiştin bak ne oldu diyecekler. Hal böyle olunca gelecek tepkiler ve eleştiriler üzerine katılmamayı tercih etti. O da onun kendi fikri diyecek bir şey yok. Ama şunu bilsinler bu tutum ve davranış seçimlerde karşısına mutlaka ama mutlaka çıkacaktır. Millet ona göre notunu verecektir.

Gönül şunu isterdi iste muhalif, ister iktidar partisi kim olursan ol. Böylesine ülkesinin geleceği için yapılan bir yatırıma katılmamak bence son derece yanlış. Bu günde destek vermeyeceksin de hangi günde vereceksin onu sormazlar mı adama?

TOGG hayırlı uğurlu olsun, rabbim tekerine taş değdirmesin yolu açık olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi