Halkbank krediyi kesti

Efeler Voleybol Ligi’nin ikinci haftasında Ankara’da oynanan karşılaşmada Halkbank, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup ederek ikinci maçından da galibiyetle ayrılmasını bildi.

Halkbank krediyi kesti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Efeler Voleybol Ligi’nin ikinci haftasında Ankara’da oynanan karşılaşmada Halkbank, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup ederek ikinci maçından da galibiyetle ayrılmasını bildi. Baştan sona Ankara temsilcisinin üstünlüğü altında geçen mücadelede ev sahibi ikinci set dışında zorlanmadan galip ayrıldı.

SERVİSLER ETKİLİ OLDU

Haftanın önemli maçında Halkbank Türkiye Voleybol Federasyonu Salonu’nda İstanbul temsilcisi Fenerbahçe’yi ağırladı. Nurper Özbar ve Meryem Pelenk Tekol hakem ikilisinin yönettiği mücadele 1 saat 8 dakika gibi kısa bir sürede sona ererken Fenerbahçe ikinci set dışında rakibine direnemedi. Maçın ilk setinde servisler belirleyici oldu. Teknik molaya kadar iki takım da hedefi bulamadı. Moladan sonra takımlar, özellikle Halkbank etkili servisler kullandı ve 25-15’le 1-0 öne geçti.

halkbank-1.jpg

İKİNCİ SETTE ÇEKİŞME

İkinci sette her iki takımda iyi bir mücadele ortaya koydu. Bu sette kalite daha yüksekti. Rakibini önce yakalayan sonra geçen Halkbank, köşeler ve ortadan yaptığı hücumlarla seti 25-22 aldı: 2-0. Halkbank’ta Burutay Subaşı’nın saatte 112 kilometre hızla attığı servis, maçın en hızlı servisi olarak kayıtlara geçti. Bu sette son üç yılın şampiyonu karşısında oyunda tutunmaya çalışan Fenerbahçe maçın son anına kadar seti bırakmadı.

FORMALİTE SETİ

Üçüncü sete iki takımda karşılıklı sayılarla başlarken setin ilerleyen bölümlerinde Halkbank kadro kalitesini ortaya koyarak rakibini adeta sahadan sildi. Gerek serviste gerekse file önünde müthiş bir direnç ortaya koyan mavi beyazlılar rakibinin oyuna ortak olmasına izin vermedi. Üçüncü sette iki ralli seyir zevkini artırırken, Fenerbahçe sahanın hiçbir yerinde Halkbank’a üstünlük kuramadı. Seti 25-11 alan Halkbank ikinci maçında ikinci galibiyetini 3-0’la aldı.

Geçen hafta ligin açılış maçında bir diğer Ankara takımı Ziraat Bankası karşısında son sette galip gelebilen Halkbank bu kez güçlü rakibi Fenerbahçe karşısında beklediği direnci görmedi. Oyunun tamamında gerek file önünde gerekse savunmada büyük bir yüzdeyle oynayan ev sahibi mavi beyazlılar iyi servisle birlikte rakibini oyundan kolay düşürdü ve hiç beklemediği kadar kolay bir galibiyete imza atarak bu sezonda şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu bir kez daha gösterdi.

MAÇIN KÜNYESİ

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Nurper Özbar, Meryem Pelenk Tekol

HALKBANK ANKARA: Faik Samed Güneş, Drazen Luburic, Alen Sket Hakkı Çapkınoğlu, Michele Baranowicz, Burutay Subaşı (Hasan Yeşilbudak, Alperay Demirciler, Guillaume Quesque)

FENERBAHÇE: Cupkovic, Ferhat Akdeniz, Woutir Ter Maat, Kevin Klinkenberg, Emre Batur, Ulaş Kıyak (Caner Dengin, Ahmet Karataş, İzzet Ünver, Oğulcan Yatgın)

SETLER: 25-15, 25-22, 25-11

SÜRE: 1 saat 8 dakika (23, 31, 24)

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.