Halis Haktanır

Halis Haktanır

Hangisini yazayım?

Hangisini yazayım?

Bu hafta ki yazımın konusunu düşünürken, aklıma arkadaşımın söyledikleri geldi. Bana anlattıklarında haksız da değildi. Aynı düşüncelerde olduğumuzu ona aktardım. Biz bir miyiz? Hayır! Ülkenin insanlarının yarıdan çoğunun düşüncesinin bu olduğunu biliyorum. Konu enflasyon ile mücadelede ki kampanya. Esnafımızın yüzde 10 oranında indirimiydi. Amaç iyi, gerçeğini uygularlarsa mükemmel. Ama ne yazık ki bu olan olaylar, duygu sömürüsünden başka ileriye gitmemektedir.

Esnaf güvenliğini kaybetmiş, Ahi Evran terbiyesini kaybetmiş, esnaf hak, hukuk terazi hakkını kaybetmiş, kendini aldattığı gibi bizleri de aldattığını zannediyor. Hadi bizleri aldattın, Allah’ı da mı aldattığını zannediyorsun. Buna kası ve öz bir örnek vereceğim. AVM’nin birisinde bir hafta önce aldığım siyah zeytin, 19.90’dı. Bir hafta sonra aynı zeytin 27 liraya çıkmış ve yüzde 10 indirim etiketiyle 25 küsüre satılmakta. Allah’tan korkun be! Kremalı bisküvi 3.50’den 6.75’e çıkmış, aynı yüzde 10 indirim şu fiyatta. Yine diyorum ki; Allah’tan korkun! İkincisi de şu dinimizin bazı değerlerini öğrenmek için Kur’an kurslarımız mevcut.

Belirli sayıda öğrenci olmazsa kursun kapatılacağı gündeme geldiğinden bizler de eşimizi, kızımızı, anamızı bir şeyler öğrensin diye gönderiyoruz. Biz orada din bütünlüğü, insan sevgisi, birliğimiz, birbirimize saygı, ayrımcılığın kötü olduğunu kavrasınlar diye gönderiyoruz. Orası ne siyaset yeri, ne de parti pırtı yeri. Ora Allah’ın cem yeri. Görevler biraz daha ileri giderek, nerede ise siyasi arenaya çevirecekler. Bu konuda beni bu şeklide yazı yazmaya mecbur eden söylemlerin birini aktarıyım da; siz saygı değer okurlarım, haklılığıma ve haksızlığıma karar versin.

Görevli hocamız, sakın ha şu televizyonun, şu habercisini dinlemeyin. Onlar yalancı, onlar hain gibi sözler… Lütfen yapmayın. Bu ülke hepimizin, bu vatan, bu bayrak hepimizin kimse hain olamaz. Birliğimizi, dirliğimizi bozmaya çalışmayın, aklınızı başınıza alın. Televizyonların hepsi ve habercileri meselenin çeşitli yönlerinden anlatırlar. Sen anlayacağın şekilde bir kanalı seyredersin. Bende başka bir anlayışla diğer kanalı ve habercisini dinlerim. Bu demokrasinin bir gereğidir, bir daha diyorum Allah rızası için bu ayrımcılıkları yapmayın!

Kısaca bir konu daha. Arkadaşlarla çay sohbetinde çay ocağında konuşurken, bizlere bir şeyler anlatmaya çalışan arkadaşıma konunun niye böyle olduğunu sorduğumda, siz var ya siz dedi. Hemen sözünü kestim, ne demek siz var ya, niye ayrım yapıyorsun, siz kimsiniz biz kimiz. Hepimiz bu ülkenin insanı değil miyiz? Sustu ve dağıldık. Sizden bir daha istiyorum Allah rızası için mozaiğinizi dağıtmayın, kırmayın, çatlatmayın, sonra pişman olursunuz iş işten geçmiş olur. Ne diyeyim, daha hangisini yazayım?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Haktanır Arşivi