Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Haydi hayırlısı

Haydi hayırlısı

Türkiye, 24 Haziran Pazar günü 13. Cumhurbaşkanını ve 27’nci Dönem Milletvekillerini seçmek için sandık başına gidecek. Hayırlısı ve hak edeni kim ise onun kazanmasını diliyorum. Ülkemize ve milletimize hayırlı olur inşallah.

Tabi bu seçimlerle yeni bir döneme daha girmiş olacağız. Artık Başbakanlık tarihe karışıyor birçok Avrupa ülkesinin aksine bizde tam değil yarı Cumhurbaşkanlığı Sistemine de geçilmiş olacak. Yani anlayacağınız iki başlılık ortadan kalkmış olacak.

Bundan sonra kararlar tek merkezden ve tek kişiden alınacak. Başbakanlık sisteminde durum daha karışık ve işler biraz bürokrasiye takılıyor. Yani işlerin daha hızlanması ve bürokrasinin ortadan kalkması için bu sisteme gidildiği söyleniyor inşallah öyle olur diye umut edelim.

Siyasi partiler artık mitinglerini tamamlamak üzere Ankara Anadolu Meydanı yani eski ismiyle Tandoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi son kez iki büyük mitinge ev sahipliği yapacak. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve MHP Lideri Devlet Bahçeli Ankaralı seçmenleri ikna etmeye çalışacak.

Yoğun ve yorucu bir seçim ortamını geride bırakmak üzere olan liderler çok yoruldular ve emek verdiler ülkeyi yönetmeye talip oldular. Öyle ki liderler seçim çalışmaları kapsamında kimi zaman bir, kimi zaman birden fazla ilde miting çalışmalarını yaparak vatandaşı ikna etmeye çalıştılar ve gönüllerine girip kendilerine oy vermelerini istediler.

Ankara’daki ilk büyük mitingi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Haziran’da Ankara 19 Mayıs Stadı’nda yaptı ve büyük bir kalabalık önünde Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yeni dönemde yapacağı icraatlarını Ankaralılara anlattı ve onların kalplerini kazandı.

Gazetemiz yayına girdiği sırada Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Ankara Anadolu Meydanı’nda Başkentlilelere seslendi ve seçilmesi halinde yapacağı yenilikleri ve vaatlerini sıralayarak destek istedi. Bakalım Ankaralılar bu isteğe ne kadar destek verecek onu yarın akşam göreceğiz.

Ankara’daki son mitingi ise MHP Lideri Devlet Bahçeli yapacak ve neden Cumhurbaşkanlığı Sisteminde Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiklerini bir kez daha Ankaralılara anlatacak. Büyük bir kalabalığın doldurmasına kesin gözüyle bakılan Büyük Ankara Mitingi bakalım Başkentlileri ne kadar ikna edecek bunu hep birlikte göreceğiz.

Artık söz bitti sıra geldi aziz Türk Milletinin vereceği karara. Çünkü konuşulan söylenenler artık bir kenara gerçek olan sandıktan çıkacak olan sonuçlar. Buna herkesin saygı duyacağı bir seçim geride kalacak. İnşallah ülkemize ve milletimize hayırlı olur. Çünkü bu güzel ülke her şeyin en iyisine layık ve bunu fazlasıyla hak ediyor.

Yeni dönemde artık çok şey değişecek ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne diyelim her şeyin hayırlısı diyelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi