Eyüp Kara

Eyüp Kara

Hesap zamanı

Hesap zamanı

Kahraman ordumuz bir gece ansızın Suriye ve Kuzey Irak'a "Pençe Kılıç" hava harekatı başlattı. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Bütün dualarımız onlarla, rabbim ayaklarına taş değdirmesin inşallah.

Harekatın adı “Pençe Kılıç” inşallah teröristlerin başına pençe gibi konup kılıç gibi ortadan ikiye bölecek Mehmetçiğimiz bu hainleri. Ben buna yürekten inanıyorum ve sonuna kadar bu operasyonu destekliyorum. Şimdi “Hesap Zamanı” inşallah bu hesabı kapatacağız bütün hainlere ve ülkesine düşman olanlara duyurulur.

Uzun zamandır konuşulan fakat nasıl ve ne zaman düzenleneceği sürekli tartışılan bir harekattı. Hatta Amerika bu konuda rahatsız olmuş Türkiye harekat başlatacak diye ortalığı ayağa kaldırmıştı.

Amerika ve avaneleri ne yaparsa yapsın Türkiye kararlı duruşundan ve tutumundan geri adım atmadı ve teröristler inlerinde vurmaya başladı. Harekat emrini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya gezesinin hemen ardından verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere yönelik “Pençe-Kılıç Hava Harekatı”nın emrini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan harekata ilişkin bilgi aldı.

Cumartesi akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hareket emrini vermişinin ardından başlayan Pençe Kılıç harekatıyla terör hedefleri tek tek imha edildi. İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından yeni bir harekat bekleniyordu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Hesap zamanı, alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor" denildi. Hava harekatının Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi.

Mersin'deki Polis Evi ve İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırılarının ardından Suriye'nin kuzeyi adres olarak gösterilmişti. Bir harekat için hazırlık yapıldı ve düğmeye basıldı. Milli Savunma Bakanlığı da operasyonu “Hesap zamanı, alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor” mesajıyla duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada Pençe Kılıç hava harekatının terörü kaynağında yok etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

HAREKATIN ADI: PENÇE KILIÇ

Bakanlıktan harekata ilişkin yapılan açıklamada, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/KCK/YPG'li teröristler tarafından Türkiye'ye saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edildiği belirtilerek, Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın terörü kaynağında yok etmek amacıyla BM Antlaşmasının 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi.

Tabi kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri operasyona başlar da rahatsız olmayanlar olur mu? Onlarda hemen kendini gösterdi ve hangi tarafta olduklarını, kimden yana tavır aldıklarını kendilerine yakışır şekilde ortaya koydular. Bunlar çok önemli değil ve bunları dikkate almaya değmez.

Siz yanıbaşınızda terör koridoru açsınlar, teröristlere her türlü desteği versinler sonra bu alçaklar Türkiye’ye saldırdın, askerini, polisini şehit etsinler Türkiye buna sessiz kalacaktı öyle mi? Su uyur ama devlet uyumaz bunu unutmayın. Hele hele de bu Türkiye ise atacağınız adımı bir kere değil on kere hesap edeceksiniz.

Eskidendi sizin Türkiye’ye ayar vermeniz ve had bildirmeniz. Şimdi öyle bir ülke var ki sizin karşınızda kendi silahı, kendi teknolojisi ile harikalar yaratıyor. Sizde böyle bön bön izlersiniz. Bunları Türkiye hangi ara yaptı diye?

Başlatılan operasyondu Rabbim Mehmetçiğimizi korusun, kollasın bütün dualarımız onlarla birlikte…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi