Eyüp Kara

Eyüp Kara

Hiç utanmanız yok mu?

Hiç utanmanız yok mu?

Sevgili Anadolu Gazetesi okurları; Önceki gün sosyal medyada bir paylaşım inanın beni insanlığımdan utandırdı. Bir insan olarak benim midem bulandı, sinirlerim ayağa kalktı ve elim ayağım titredi.

Bir cemaate bağlı bir vakfın kurucusunun 6 yaşındaki kızını başka bir vakfın önde geleni ile evlendirdiğinin ortaya çıkması Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Yani insan olanın kanı kurur, yüreği burkulur. Bu nasıl bir iğrençliktir, bu nasıl bir insanlıktır?

Bunu yapan baba ve bunu isteyen adam sizin adınıza ben insanlığımdan utandım. 6 yaşındaki bir çocuğun babası yaşındaki bir adamla evlendirilmesi ne demek? Siz nasıl insansınız, hiç utanmanız, hiç Allah’tan korkunuz yok mu?

Yahu evlendirdiğiniz bir çocuk, çocuk ve daha 6 yaşında. Bu masum yavrunun yaşadığı travmayı ömrü boyunca nasıl ve kim tamir edecek? Bu çocuk ömrü boyunca travmayı nasıl atlatacak diye hiç düşünmediniz mi?

Ben size söyleyecek söz bulamıyorum Allah sizi kahretsin emi. Bir çocuğa bir sapıkla nasıl imam nikahı kıyar onu evlendirirsiniz. Sen nasıl babasın, hiç mi evladına acımadın, hiç mi yüreğin burkulmadı?

Olayın tam detayını bilmiyorum ama iddiaya göre 6 yaşındaki kız ile 29 yaşındaki tarikat mensubu arasında imam nikahı kıyıldı. Hatta fotoğrafçıya gidilip gelinlikle resimler çekildi ve evlilik onaylandı ama sonrası tam facia bana göre.

Küçük kız ifadesinde cinsel istismarın kendisine oyun gibi gösterildiğini anlatarak “Annemle babam ona damadım diyordu” dedi. Yahu bir anne ve baba 6 yaşındaki bir adama acımadan kızını veriyor ve ona damadım diyecek kadar alçaklaşabiliyor. Gel de buna yorum yap, gel de buna bir yorum yaz.

Skandal istismardaki iddialar bununla da bitmiyor. İddiaya göre; 2012 yılında kız çocuğu 14 yaşındayken doktora gidiyor ve doktor çocuğun istismara uğradığını anlayıp polise haber veriyor. İş büyüyor ve savcılık soruşturma başlatıyor.

Asıl vahim olan ise çocuğun kemik yaşı için test yapılmasına karar veriliyor fakat bu garip yavrumun yerine teste bir başkası sokuluyor bu olayda saklanıyor. Test sonucuna göre kemik yaşı 21 çıkıyor. Haliyle savcılık bu sonuca karşın kovuşturmaya yer olmadığına karar veriliyor.

Olayın daha vahimi anne ve babanın bu zavallının bu yavrumuza tecavüze göz yummaları. Hal böyle olunca savcılık annesi, babası ve o şahıs hakkında en az 27’şer yıl hapis cezası talep etti. Ayrıca cinsel saldırı suçundan da ceza talep edildi.

Gel de buna yorum yap. Hem ahlaksızlığı yapıp bir çocuğun hayatını karartıyorsunuz hem de gerçekler ortaya çıkmaya başlayınca kendinizi kurtarmak ve rezilliğinizin ortaya çıkmasını önlemek için evladınızın yerine bir başka kadını kemik tarama testine sokuyorsunuz sonra kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz. Allah sizi kahretsin emi diye başka söz bulamıyorum.

Bizim dinimiz İslamiyet dünyanın en güzel dini. Çünkü çocukların el üstünde tutulması gerektiğini, bütün mahlukata iyilikle muamele etmemiz gerektiğini bize emrediyorken bu sapkınlığa ne diyeceğiz?

Olayın ardından siyasilerden mesajlar birbiri ardına gelmeye başladı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olaya müdahil oldu. Dava devam ediyor sonunu bekleyip göreceğiz ama ben şunu diyebilirim inanın kendimden utandım. Dava sonucu ne olursa olsun bir anne ve baba bu olaya nasıl göz yumdu? Nasıl evladını bile bile ateşe attı onu aklım almıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi