İhtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılıyor

Kahramankazan Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla fark yaratıyor.

İhtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Kahramankazan Belediyesi ekipleri, ilçedeki ihtiyaç sahibi aileleri bir an olsun yalnız bırakmayarak, tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.    

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve belediye personeli, ilçedeki ihtiyaç sahibi aileleri sürekli olarak ziyaret ediyor. Ziyaretler kapsamında ailelerin istek ve ihtiyaçları tespit ediliyor. Tespit edilen bu ihtiyaçlar, Kahramankazan Belediyesi’nce kurulan Sosyal Market aracılığıyla karşılanıyor. Yardımlar kapsamında ailelere ilçedeki anlaşmalı marketlerden istedikleri malzemeleri alabilmeleri için içerisinde para yüklü olan “Gıda Kart”lar veriliyor. Aileler böylece istedikleri ürünleri satın alabiliyor. Gıda Kart’ın yanı sıra ihtiyaca göre, çocuk ve yetişkinlere kıyafet, ayakkabı ve ev eşyası yardımı yapılıyor. Ayrıca çocuklu ailelere bebek bezi ve mama başta olmak üzere tüm yardımlar yapılıyor. Engelli ve hastası olan ailelere, hasta bezi ile hastaların bakımı sürecinde kullanılan aparat ve araç-gereç yardımında bunuluyor. Ayrıca hasta ve bakıma muhtaç kişilere evde bakım ve sağlık hizmetleri sunuluyor.

MUTLULUKLARI EN BÜYÜK KAZANCIMIZ

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, belediye başkanı seçildiği 2004 yılından bu yana ilçedeki ihtiyaç sahibi aileleri bir an olsun yalnız bırakmadıklarını belirterek, “Kahramankazan’da 52 bin nüfuslu bir aileyiz. Ailemizin hiçbir üyesini yalnız bırakmıyoruz. Özellikle ihtiyaç sahibi aile ve kişilere karşı ayrı bir önem veriyoruz. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışını kendimize rehber edinerek bu alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle ihtiyaç sahiplerine dokunduğumuzda yüzlerindeki mutluluğu görmek en büyük kazancımız ve mutluluğumuz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.