İmam Mâtürîdî Çalıştayı Ankara’da düzenlenecek

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı tarafından 25-27 Ekim 2018 tarihleri arasında Ankara’da “Kayıp Aydınlanmanın İzinde: Uluslararası İmam Mâtürîdî Çalıştayı” düzenlenecek.

İmam Mâtürîdî Çalıştayı Ankara’da düzenlenecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı tarafından 25-27 Ekim 2018 tarihleri arasında Ankara’da “Kayıp Aydınlanmanın İzinde: Uluslararası İmam Mâtürîdî Çalıştayı” düzenlenecek. Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Başkan Yardımcısı, 23-24 Dönem Kırşehir AK Parti Milletvekili ve aynı zamanda Çalıştay Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Çalışkan düzenlenecek olan “Kayıp Aydınlanmanın İzinde: Uluslararası İmam Mâtürîdî Çalıştayı”’ hakkında açıklamalarda bulundu. Çalışkan yaptığı açıklamada, “Çalıştayın Bilim Kurulu Başkanlığını Ankara İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün yapacak. Şaban Ali Düzgün hocamızın “Mâtürîdî’nin Düşünce Dünyası” adlı kitabı 2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanmıştır. Bilim Kurulu’nda İlahiyat Fakültesi mensubu yerli ve yabancı 15 öğretim üyesi bulunmaktadır. Bu öğretim üyelerinden birisi de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tır” ifadelerini kullandı.

49 BİLİM İNSANI KATILACAK

 Düzenlenecek olan çalıştaya yurt içi ve yurt dışından İmam Mâtürîdî konusunda çalışması olan 49 bilim insanının katılacağını açıklayan Çalışkan, “Bu kişiler bilhassa İmam Maturidi üzerine ilmi çalışmaları olan İlahiyat Fakültelerinden öğretim üyelerimizdir. Ayrıca önceki dönem bakanlarımız, milletvekilimiz ve diyanet işleri başkanlarımız da çalıştayımıza katılacaklardır. 25 Ekim 2018 günü akşamı yapılacak olan açılış programına sizlerin de katılmanız bizleri mutlu edecektir. Açılış programında çalıştayımızın ana temaları olan akıl, adalet, hikmet ve özgür irade ile ilgili dört öğretim üyesi davetlilere kısa sunum yapacaklardır. 26-27 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek dört oturumda ise bu ana temalar hakkında hocalarımızın tebliğleri olacak ve bu tebliğler tüm katılımcılar tarafından müzakere edilecektir. Çalıştayın son günü yapılacak basın toplantısı ile Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça, Fransızca ve Farsça dillerinde hazırlanmış sonuç bildirgesi ulusal ve uluslararası basın ile paylaşılacaktır. Çalıştayda sunulan tebliğler kitap haline getirilerek yine bu dillerde baskıya hazır hale getirilecektir” dedi.

abdullah-caliskan-11-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.