Jülide Sarıeroğlu: Sosyal Güvenlik Kurumu batmıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bilgilendirme Toplantısı Bakan Jülide Sarıeroğlu'nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Jülide Sarıeroğlu: Sosyal Güvenlik Kurumu batmıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "SGK batıyor, gayrimenkullerini satışa çıkardı diye konular var. Bunu kullananlar tam bir akıl tutulması içerisindeler. Ya gerçekten bilmiyorlar ya da milleti aldatmak için çok yoğun bir çaba içerisindeler. Bunun üzerinden siyasi bir söylem oluşturmayı bir çaresizlik yansıması olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Jülide Sarıeroğlu, SGK kapsamında sağlık, emeklilik ve sigorta alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konuşmasına bölücü terör örgütlerine karşı Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatına değinerek başlayan Sarıeroğlu, "Operasyon büyük bir başarıyla 58'inci gününde devam ediyor. Bu süreçteki çabaları için Mehmetçiklerimize tüm milletimiz adına teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ayırca bugün Regaip Kandili, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" ifadelerinde bulundu. SGK gelir giderlerine ilişkin değerlendirme yapan Sarıeroğlu, SGK'nın Türkiye nüfusunun yüzde 99,2'sini kapsama alan bir kurum olduğunu dile getirdi. Sarıeroğlu, şuanda 22,3 milyon aktif sigortalı ve 12,2 milyon emekli olduğunu ifade etti.

Prim gelirlerinin emekli aylıklarını ve sağlık giderlerini karşılama oranlarını aktaran Sarıeroğlu, "Bu konuda çokça spekülasyona maruz kalıyoruz. Özellikle son günlerde anlam vermekte de zorlandığımız bir durum. Mali açıdan gayet güçlü bir SGK'mız var. Hız kesmeden de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Prim gelirlerinin emekli aylıklarını ve sağlık giderlerini karşılama oranlarını 2002 yılında yüzde 61'miş, şuanda geldiğimiz aşamada yüzde 72 oranına ulaşmış durumda. Gelirlerin giderleri karşılama durumunda da son 15 yılda çok ciddi bir performans sergilemiş durumdayız. Bu oran 2002 yılında yüzde 71,5'ken, 2017 yılı sonu itibariyle bu rakam yüzde 92,2 seviyesine ulaşmış durumda" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.