Karacaören’de gecekondu sahipleri konut sevinci yaşadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğinde yapımı gerçekleştirilen Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında, Karacaören’de üretilen 145 konutun kurası çekilerek, sahiplerine teslim edildi.

Karacaören’de gecekondu sahipleri konut sevinci yaşadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, Başkan Melih Gökçek ve kendi adına tüm gecekondu sahiplerine konutlarının hayırlı olması dileğinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara’ya değer katan dev kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştirildiğini anlatan Gökşin, “Dönüşümlerin yapıldığı alanlarda, kimseyi mağdur etmeden çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri toplam 29 milyon 500 bin metrekare alanda yapılmaktadır. Bu projelerin kapsamında 20 bin adet gecekondunun yıkımı gerçekleştirildi. 24 bin 792 hak sahibiyle uzlaşıldı. Bugüne kadar da kentsel dönüşüm projeleri kapsamında toplam 37 bin 517 adet konut üretildi” ifadelerinde bulundu.

Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi’nce, gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Proje alanları içinde kalan belgesiz gecekondu sahiplerinin de mağdur edilmediğini vurgulayarak, bu gecekondu sahipleri için Kusunlar ve Karacaören bölgelerinde 3 bin 997 adet konut inşa edilerek, teslim edildiğini söyledi.

145 konut için kura çekildi

Konuşmasında kurası çekilen 145 konut hakkında da bilgi veren Gökşin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün kurasını çektiğimiz konutların yapımı TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Kurası çekilen gecekondu sahipleri, 2981 sayılı kanun kapsamına girmeyen gecekondu sahipleridir. Burada; Hıdırlıktepe-İsmetpaşa-Atıfbey, Kuzey Ankara, Çaldağı, Yeni Mamak ve eski çöp döküm alanlarındaki belgesiz yapı sahiplerine verilecek evleri belirleyeceğiz. Hepinize anlayışınız ve sabrınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

Düzenlenen kura çekiliş törenine, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Özel Projeler ve Dönüşümler Daire Başkanı Hayri Korkmaz, belediye bürokratları ile gecekondu sahipleri ve aileleri katıldı.

Başkan Vekili Gökşin, diğer bürokratlarla birlikte gecekondu sahipleri içinden 5 kişinin adını kurayla çekerek sahneye davet etti. İsimleri okunan gecekondu sahipleri sahneye gelerek, Noter huzurunda oturacakları evlerin kurasını kendi elleriyle çektiler. Tören, diğer gecekondu sahiplerinin kuralarını çekmeleri işlemiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.