Karatay: Fıstık yiyin, fıstık gibi olun

Aydın'ın Nazilli ilçesinde düzenlenen 7. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali'ne konuk olan Prof....

Karatay: Fıstık yiyin, fıstık gibi olun
Yayınlanma:
Güncelleme:

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonunu dolduran Karatay hayranları hayatları boyunca beslenme ile ilgili yaptıkları yanlışlarını Canan Karatay’ın yaptığı açıklamalar ile doğru yöne çekebilme imkânı buldu.

'HAYATINIZA ŞEKERİ VE EKMEĞİ SOKMAYIN'


Türkiye’de 1974 yılında ilk anjiyo tekniğini kendisinin getirdiğini hatırlatan kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof Dr. Canan Karatay Tıp Fakültesinden mezun olduğu günden bu yana birçok konuda mücadele verdiğini bu mücadele içerisinde en çok da şekerin en tatlı zehir olduğunu anlatmakla geçtiğini ifade ederek sonuna kadar da mücadele edeceğini söyledi.

Kendisine inanlar ile birlikte başlattıkları 'Çocuğuma şeker verme' kampanyası hakkında da bilgiler aktaran Canan Karatay “Ne yaparsanız yapın. Ama sağlıklı olmak istiyorsanız hayatınıza şekeri ve ekmeği sokmayın. Ekmek ve şeker vücudunuzdaki tüm hastalıkların baş kaynağıdır” diyerek izleyicilere sık sık önerilerde bulundu.

'İSTEDİĞİNİZ KADAR YAĞ YİYEBİLİRSİNİZ'


Karatay, ”İstediğiniz kadar yağ yiyebilirsiniz, istediğiniz kadar doğal olanından sebze meyve yiyebilirsiniz, istediğiniz kadar da protein ile beslenebilirsiniz. Ama ne olursa olsun içinde karbonhidrat barındıran meyve sularından, şekerli ve gazlı içeceklerden, ekmeğin her türlüsünden uzak durmalısınız. Unutmayın ki bir bardak kolada 22 paket toz şeker barınmakta. Vücuda alınan şeker insülin direnci nedeni. İnsülün direncinden kurtulmak istiyorsanız yoğun egzersizler aşırı sporlar yapmanıza gerek yok. Her gün 20 dakika yürüyün yeter ve ayrıca bir insan vücudu iki öğün yemek ile sağlıklı kalır. Ancak üç öğün yemek ile hastalıklar ortaya çıkar. Vücudun yağlanmasının yağ depolamasının tek sebebi ekmek ve şeker olduğu asla unutulmamalıdır. Turp yiyin turp gibi olun. Fındık fıstık yiyin fıstık gibi olun” dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.