Keçiören, Yeşil Gün’e seferber oldu

Keçiören Belediyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel yönetimlere ilişkin işaret ettiği Gönül Belediyeciliği seferberliğini hız kesmeden sürdürüyor.

Keçiören, Yeşil Gün’e seferber oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel yönetimlere ilişkin işaret ettiği Gönül Belediyeciliği seferberliğini hız kesmeden sürdüren Keçiören Belediyesi, Yeşil Gün Projesi’nin ikinci organizasyonunu Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut’un katılımlarıyla Ufuktepe’de sürdürdü.

Vatandaşlara hizmetin yanı sıra halkın gönlünü kazanmak için yürütülen çalışmalar kapsamında, doğaya ve çevreye olan duyarlılığı artırmak için başlatılan Yeşil Gün Projesiyle, Keçiören’in caddelerinin ve sokaklarının temiz kalmasına dikkat çekildi.

yesil-gun-(2).jpg

UFUKTEPE YEŞİL GÜNE UYANDI

İkincisi Ufuktepe’de hayata geçirilen Yeşil Gün projesine Keçiören Belediyesi’nden 300 personel ve 60 araç katıldı. Ufuktepe’de gerçekleştirilen altyapı ve sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalar 2 gün sürdü. ‘Belediye hizmetinin gitmediği yer kalmasın’ anlayışıyla farkındalık Yaratan Yeşil Gün Projesi, çocuk parklarından ağaçlandırma çalışması yapılan alanlara, yeni açılan yollardan sosyal tesislere kadar birçok alanda, temizliğin ve düzenin temini için vatandaşları seferber etti. Başkan AK’ın öncülüğünde gerçekleştirilen projenin örnek olması bekleniyor.

GÖNLÜNÜ VERMEDİKÇE, GÖNÜL BULAMAZSIN

Keçiören Belediyesi tarafından hayata geçirilen birçok projeye olduğu gibi, çevreye duyarlılığı artırmak için başlatılan Yeşil Gün Projesine de önderlik eden Başkan Ak, “Atalarımızın da söylediği gibi, aslan yattığı yerden belli olur. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, Keçiören caddelerinin ve sokaklarının temizliği, düzeni, estetik değerlere uygunluğu oldukça önem verdiğimiz konulardan biridir. Vatandaşlarımızın temiz caddelerde ve sokaklarda rahatça dolaşabildiği, oyun parklarında çocuklarını rahatlıkla eğlendirebildiği, sosyal ve kültürel tesislerimizden ücretsiz bir şekilde istifade edebildiği bir Keçiören için azami gayretle çalışıyoruz. Ayrıca gerçekliği inkâr edilemez bir konu var ki, Mevlana’nın deyimiyle, ‘gönlünü vermedikçe, gönül bulamazsın.’ Biz milletimize, vatandaşlarımıza gönülden bağlıyız. Ortaya koyduğumuz eserleri ve sunduğumuz belediye hizmetlerini gönüllere dokunarak tesis ediyoruz. Gönül verdiğimiz projelerimize vatandaşlarımızı da dâhil ederek, vatandaşlarımızın ilçemizdeki tüm maddi ve manevi değerlerimize karşı aidiyet duygusunu kamçılıyoruz” dedi. Yeşil Gün projesiyle mahallelerde yapılan peyzaj, yol asfaltlama, çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmalarının yanı sıra, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması için o gün doğan çocukların doğum gününü kutlamaları ve çeşitli ev ziyaretleri de gerçekleştirildi.

yesil-gun-kutu.jpg

İbadethaneler bayrama hazır

Vatandaşların huzur içinde ibadet edebilmeleri için ilçedeki ibadethanelerin temizlik hizmetlerini üstlenen Keçiören Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde ibadet yerlerindeki temizlik çalışmalarını tamamladı. Keçiören Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki 170 cami ve 100 mescidin temizliği yapılarak Kurban Bayramına hazır hale getirdi. Halılardan raflara, duvarlarda asılı tablolardan avizelere kadar geniş çaplı bir şekilde başlatılan temizlik çalışmalarını, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün koordinesinde profesyonel bir ekip yürüttü. Camii ve mescitlerdeki halılar yerlerinden kaldırılmadan bulunduğu yerde yıkanarak temizlendi ve temizlik işlemleri tamamlandıktan sonra halılara gül suyu spreyleri sıkılarak güzel kokması sağlandı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ibadet yerlerinin temizliğine büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımızın ibadetlerini tertemiz bir ortamda gerçekleştirmeleri için biz belediye olarak bütün camilerimizin temizliklerini, halı yıkamalarını, pencere, avize temizliklerini düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Ama yaklaşmakta olan bayram nedeniyle özel bir temizlik de yapıyoruz.” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.