Keçiören’de yetenekler günyüzüne çıktı

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM) ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) geleceğin ressamlarını keşfetmek için bir kez daha "Resim Yetenek Tespit Sınavı" düzenledi.

Keçiören’de yetenekler günyüzüne çıktı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Keçiören Belediyesi ÇODAM, Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE), Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TOBB ETÜ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen ve 150 öğrencinin katıldığı sınava veliler de büyük ilgi gösterdi. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Milli İrade Kampüsü’nde iki oturumda gerçekleştirilen yetenek sınavında heyecanlı oldukları her hallerinden belli olan genç yetenekler ter döktü.

İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınavın içeriği, "Verilen bir konunun hayalden çalışılması” olurken, Ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin katıldığı iki aşamalı sınavın içeriği, "Hazırlanan kompozisyondan kara kalem çizim" ve "Verilen bir konunun hayalden çalışılması" olarak belirlendi.

Sınav sonuçlarını ise TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Bölükoğlu, Ressam Yard. Doç. Dr. Bünyamin Balamir ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Bilge Ali Usta’dan oluşan jüri değerlendirdi. Katılan her öğrenciye “Katılım Belgesi”nin verildiği sınav sonucunda belirlenen kategorilerde en yüksek puanı alan öğrenciler, 27 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek atölyeye katılmaya hak kazandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.