Kılıçdaroğlu muhtarlarla buluşmayı sevdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü’nde muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara hitap eden Kılıçdaroğlu, yeni modelde çift başlılığın olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu muhtarlarla buluşmayı sevdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü’nde bir otelde 3. Bölge Muhtarlar Buluşması toplantısına katıldı. Toplantıya CHP Liderinin yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, muhtarlar ve partililer katıldı. Burada bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumunun siyasi partilerle ilgisi olmadığını söyleyerek, "Bayrağımızın altında rahat ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin hakkının ve hukukun güvence altına alınmasını istiyoruz. Bunun ne güvence altına alır. Anayasa güvence altına alır. 16 Nisan’da sandığı gidiyoruz. Bunun siyasi partilerle ilgisi yok. 80 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir konu" dedi.

Yapılan değişiklikle işsizlik sorununun çözülmediğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İşsizlik sorunu çözülmüyor. Siyasi partilerin sorunu çözülmüyor. Suriyelilerin sorunu çözülmüyor. Hiçbir sorun çözülmüyor. Peki niye yapıyoruz? Deniyor ki devlette çift başlılığı önleyecek. Elinizi vicdanınıza koyun devlette şu an çift başlılık var mı ? Kaç tane cumhurbaşkanı var? Bir tane. Kaç tane başbakan var bir tane. Devlette çift başlılık var mı? Cumhurbaşkanının görevleri var. Başbakanın görevleri var. Herkes kendi görevini yaparsa, bir başkasının görev alanına girmezse çift başlılık olmaz. Yeni modelde çift başlılık oluyor. Cumhurbaşkanı aynı zamanda partisinin genel başkanı olacak. Yani iki şapkası olacak. Cumhurbaşkanı taraflı olacak. Cumhurbaşkanı eğer taraflı olursa 80 milyonu temsil edemez. Kendine oy verenleri temsil edecek. Ancak tarafsız olursa 80 milyonu temsil eder" dedi.

"80 MİLYON KİŞİ BİR KİŞİYE EMANET EDİLEMEZ"

Yeni modelde Cumhurbaşkanının hükümet programının meclise getirmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Başkan hükümet programını hazırlayıp Meclis’e getirmez. Meclisten güvenoyu almaya tenezzül etmez. O zaman 600 milletvekili niye orada duracak. TBMM’den güvenoyu istemiyorsa bu hükümet ne yapacak. Güvenoyu dünyanın her yerinde parlamentodan güvenoyu alır. Mevcut sistemde bir yerde bir yol yapılmazsa, milletvekili bir bakana neden yapılmadı diye sorabiliyor. Ancak getirilmek istenen sistemde hiçbir milletvekili bu soruyu soramayacak. Çünkü meclisi yok sayıyorlar" dedi.

Kendisinin yalan söylemekle suçlandığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor diyorlar. O zaman gösterin başkan, istediği kadar yardımcı atayabilir. Sınırlama yok. Ülkenin geleceği bir kişiye emanet edilemez. 80 Milyon kişi bir kişiye emanet edilemez. İşin özü bu. Milletvekili sayısını 600’e çıkarıyorlar neden meclisi güçlendiriyorum diye. Ama yetkilerini elinden alıyorsun. Hangi yetkilerini elinden alıyorsun meclisin devletin yapısı ve işleyişi ile ilgili kararları bir kişi tek başına alabilecek. bir kararnameyle arzu ederse devletin bütün genel müdürlerini, müftülerini, bütün komutanlarını bir kararnameyle değiştirebilir. Bir kişiyi kandırdığınız zaman Türkiye Cumhuriyeti devletini 24 saatte en geç ele geçirmiş olacaksınız" dedi.

"BERABER TV’YE ÇIKALIM, ÜÇÜNÜZ BİR TARAFTA BEN TEK"

Kendisini yalancılıkla suçlayanlara tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor diyorlar. Hatta yalan söylüyorlar diyorlar. Gayet makul, akılcı çağrı yapıyorum. TV’ler gazeteler sizin kontrolünüz altında. Beraber TV’ye çıkalım. Üçünüz bir tarafta ben tek. Siz yarım saat konuşun ben on dakika. Topu topu 18 madde oturalım konuşalım. Ona gelmiyorlar. Niye kavga edelim diyorlar. Medeni insanlar gibi bir araya gelip konuşalım. Gelmiyorlar. Onlar da biliyorlar ki ben doğruları anlatıyorum. Doğruları anlatmak zor bir şey değil. hayır çıkarsa kaos olur diyorlar. Niye olsun sayın Cumhurbaşkanı 2019 ’a kadar yerinde kalacak. İşçinin, fakirin sorunlarını çözmek lazımken, referandumla milletin karşısına çıkıyor. Paraya yazık değil mi? Kampanya boyunca devletin uçaklarını tvlerini kullanıyorlar. Neden vatandaşın evet demesi gerektiğini bir türlü anlatamıyorlar. Bizim tek güvencemiz var Allah’ım ve halkımız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.