Selami Mutlu

Selami Mutlu

Kimlerden milliyetçi olmaz!

Kimlerden milliyetçi olmaz!

Ülkesinin Milli varlıklarını yabancıya satan, yer altı yerüstü zenginliklerini Emperyalist güçlere pazarlayandan ve buna göz yumanlardan Milliyetçi olmaz! Kendi Milli parasının değerini satın alma gücünü yabancı paralar karşısında kayba uğramasına seyirci kalandan Milliyetçi olmaz! İşsizliğin kol gezdiği ülkesinde, fabrika yapmayıp istihdam yaratamayan mevcut fabrikalarını da haraç mezat satarak borcu borçla kapatmak isteyenden üretim kaynaklarını yabancı tekellere peşkeş çekenlerden Milliyetçi olmaz!

Oy devşirmek gayesiyle halkı aldatan yalan söyleyenden Milliyetçi olmaz! Kendisine Milliyetçi süsü vererek halkın oyunu devşiren ancak kendi öz dilini bile yabancı kelimelerin istilasına seyirci kalandan Milliyetçi olmaz! Enflasyonu düşüremeyen, kendi Milli ve yerli ekonomisini geliştiremeyenden Milliyetçi olmaz! Buna ortaklık edenden destek olandan hiç ama hiç Milliyetçi olmaz! Komşularıyla devamlı kavga eden, dünya barışına ülke barışına katkısı olmayan din kardeşleri bombalanırken buna alkış tutana koltuk değnekliği yapandan Milliyetçi olmaz! Burnumuzun dibindeki adalara Yunan bayrağı çekilirken suskun kalan eti-samanı-nohut’u mercimeği ithal ederek kendi tarımını baltalayan, şeker fabrikası gibi vatan sayılan şeker pancarı çiftçisini sefalete sürükleyen, ülke ormanlarının içersinde mermer ocağı açtıran elmas araması izni verenden HES ve benzeri kuruluşları ülkenin başına bela ederek doğayı katledenlerden Milliyetçi olmaz!

Yedi yaşındaki kız çocuğuyla evlenilir diyene, her gün insanın içini karartacak açıklamalar yapan kendine dini maske etmiş din Bezirganlarına karşı kayıtsız kalarak susan, mümin insanlarımızın dini inançlarını yaralayanlara karşı tutum koymayarak yataklık edenlerden cüppeli-cüppesiz kişilerle yatıp kalkanlardan el etek öpenlerden Milliyetçi olmaz! Cuma namazına gidiyorum diye devletin yüzlerce aracını kullanarak bunu şova dönüştürenden ve ona destek olandan Milliyetçi olmaz!

Ülkenin TC. ile başlayan tabelalarını söktüren zihniyete cesaret veren okullardan andımızı kaldıran, Cumhuriyetin kurucularına her gün hakaretler yağdıranlarla birlik olunmaz. Yan yana durulmaz, el ele verilmez bunlara eşlik edenlerden Milliyetçi olmaz! Kendi arka bahçelerini ekerek yetiştirdikleri çocuklarımızı kendine biat etmiş müşterisi gibi görenlerden, yıllarca kapısından geçmek için çaba harcadığımız AB( Avrupa Birliği) ne girecek gibi yapıp ona sırt çevirenlerle, faizi düşürün diyerek ancak artışına seyirci kalanla, cari açığın artmasına neden olanla aynı yolda yürüyerek nemalanmak ihale kapmak isteyenden Milliyetçi olmaz!

TC Anayasası üzerine yeminler ederek daha sonra ‘’Ben bu Anayasayı tanımıyorum’’ diyenle, alt kimlik-üst kimlik diyerek milleti ayrıştıranla, mezhep çatışmalarını körükleyenlerle el ele vererek dayanışmaya girenlerden Milliyetçi olmaz! Seçim öncesi görülmedik biçimde bütçe açığını artıracak sorumsuz kararlar alanla seçim sonrası halkın yaşayacağı ekonomik sıkıntıları yaratanlarla yola çıkılmaz yol alınmaz, bunlara eşlik edenlerden de Milliyetçi olmaz!

Seksen milyonluk ülkenin yaklaşık otuz milyonu yoksulluk sınırında yaşıyor. 14 milyon insan sosyal yardımdan kömür-makarna alıyor. Sendikalı işçi sayısı günden güne düşüyor. Ne Hak-Hukuk ne de Adalet yürürlükte. Demokrasi, İnsan Hakları dibe vurmuş, medya satın alınmış hep aynı kişinin düdüğünü çalıyor ve sen bunları görmezden gelerek bunu yapanlarla el tutuşuyorsan senden milliyetçi olmaz!

Kuvvetler ayrılığı, güçlü parlamento, farklı yaşam tarzlarına saygı, uzlaşma ve kutuplaşmaya son verme, normalleşme, çoğulcu demokrasi hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığın ifade ve basın özgürlüğünün hayata geçirilmesi temsilde Adalet ilkelerini uygulamayan buna aracılık eden destek verenlerden hiç ama hiç Milliyetçi olmaz! Ülkesindeki huzur ortamını, sosyal yaşamı ayrışmaya-kutuplaşmaya dönüştüren ve bundan kendi inançları doğrultusunda fayda bekleyenlerden Milliyetçi olmaz! Çağı yakalamak bilime kucak açmak ve onu geliştirmek yerine, Ortaçağ da kalmış özlemlerini dile getirerek bu yolda yürümeye çalışanlara aracı ve ortak olandan Milliyetçi olmaz!

Devletin her kademesine FETÖ casus örgütünü yerleştirerek kol kola gezenden ‘’Seni özledik dön artık’’diyenden, onlarla aynı yolda yürüyen sonrada 15 Temmuz acısını bu ülkeye yaşatandan Milliyetçi olmaz! Bu ülkenin kahraman ordusu olan subay-Astsubay ve Mehmetçikleri ne Ergenekon-Balyoz-Casusluk şike gibi kurulan kumpaslara aracılık eden talimat veren seyirci kalıp sus-pus olandan Devlet sırlarının korunduğu devletin kalbi olan Kozmik odaya girilmesine, Devletin sırlarının FETÖ terör örgütünün eline geçmesine neden olandan Milliyetçi olmaz!

Vatan toprağı sayılan 18 Türk adasını Yunanistan’a kaptıran ve buna seyirci kalandan Milliyetçi olmaz! Cumhuriyetimizin ve halkımızın Milli varlıklarını ihanet boyutunda yabancıya satandan, dünyanın en yüksek faizini borç bulmak için ödeyenden, dünyanın en pahalı benzin-mazotunu halkına reva gören, ülkenin tarımını bitirici kararlar alan, zengini daha zengin fakiri daha fakir yapandan Milliyetçi olmaz! İsrail’in insanlık dışı İslam toplumlarına yaptığı katliamlara seyirci kalan sadece halkına şirin görünmek için bağırıp çağırarak nutuklar atan, herhangi bir yaptırıma giremeyen, hem ticari hem diplomatik ilişkilerini sürdürenden milliyetçi olmaz!

Ülke ekonomisini bilimden uzak yöntemlerle inat uğruna çökertip ülkesinin düştüğü zorluklara karşı kayıtsız kalandan milliyetçi olmaz! Halkın ve ülkesinin içine düştüğü sefaleti görmezden gelip Marmaris Otluk koyunda elli bin ağacı kestirerek kendine 300 odalı saray yaptırandan ve bunu bilerek onunla aynı yolda yürüyenden hele-hele halkı yokluk içindeyken bunu yapandan hiç ama hiç milliyetçi olmaz!

Peki, sizce olur mu? Ne dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Selami Mutlu Arşivi