Eyüp Kara

Eyüp Kara

Kısık sesler…

Kısık sesler…

Sevgili Anadolu Gazetesi okurları; Son bir haftadır Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden bir polemiktir almış başını gidiyor. Bunun nedenini hepimiz biliyoruz fakat bilmeyen siyasiler var. Aslında onlarda biliyor da korkudan seslerini çıkaramıyorlar.

Başında “TÜRK” olan fakat benim anlayışıma göre “TÜRKLÜKLE” yakından uzaktan ilgisi olmayan Türkiye Tabipler Birliği denen bir kurum var. Doktorlar bu kuruma üye olmak zorunda yoksa doktorluk yapmaları çok zor.

Bu Tabipler Birliği denen “TÜRKLÜKTEN” nasibini almamış kurumun başında bir kadın doktor var. Doktor demem öylesine ben onu doktor olarak ta kabul etmiyorum olsa olsa kendisi ancak kahraman Mehmetçiğimizin düşmanıdır.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı terör örgütüne yakın bir TV kanalında aynı görüntülere atıf yaparak “Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış” ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP’nin Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik iftiralarına CHP’de ortak oldu. CHP’li Sezgin Tanrıkulu, PKK’nın ortaya attığı TSK’nın kimyasal silah kullandığı iddialarını Meclis'e taşıyacağını duyurdu.

PKK hesapları tarafından yayınlanan belirsiz video görüntülerini kaynak olarak gösteren CHP’li Tanrıkulu, sosyal medya hesabından, “Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim. Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur. İddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım. Bu iddialar karşısında açıklama yapılmamış olması ilginç” diyerek Türk Silahlı Kuvvetlerini kimyasal silah kullanmakla itham etti.

Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kimyasal silah kullandığı iddialarına yönelik bir açıklama yayınlayarak, “Daha önce defalarca açıklandığı gibi Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır” diyerek olaya son noktayı koydu.

Yani demek ki Türk askeri kendi işini kendi görür kimyasal silaha gerek duymaz demek istedi Milli Savunma Bakanlığı. İHA’sı, SİHA’sı, son derece etkili ve sen teknoloji silahları ve kahraman Mehmetçiği ile zaten yapacağını yapar bundan yana kimsenin kuşkusu olmasın anlamındadır bu açıklama bana göre.

Benim asıl takıldığım konu bu kadar Türk devletini suçlayan açıklamalara altılı masadan neden sert tepki gelmedi benim derdim bu. Tepki geldi ama onlar kısık sesler onlar kendi çapında havanda su dövdüler o kadar.

Siz hiçbir haftadır CHP, İYİ Parti, DEVA, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi liderlerinden ses çıktığını duydunuz mu? Hiç birisi hele orada durun siz ne diyorsunuz, ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu diyeni gördünüz mü?

Göremezsiniz çünkü altılı masanın en güçlü ayağı olan HDP’den çekiniyor ve korkuyorlar maalesef. Çünkü HDP sayesinde kazandıkları belediyeler var ve önümüzde Genel Seçimler var hal böyle olunca liderlerden ses çıkmıyor. Ses çıkarıp tepki gösterenler ancak birkaç vekil o kadar.

Ben onlar adına üzüldüm. Mehmetçiği şehit edenlere tek laf edemeyenlerin bu açıklamalar karşısında sessiz kalmaları da hiç şaşırtmadı beni doğrusunu isterseniz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi