Kızını dağcılık sporuna alıştırmak için evine tırmanma duvarı yaptı

Sualtı Arama Kurtarma Eğitmeni ve Türkuaz Doğa Sporları Dernek Başkanı Mehmet Eskitaş, milli forma hayali olan çocuklarını dağcılık sporuna alıştırmak için evinin duvarını tırmanma parkuruna çevirdi.

Kızını dağcılık sporuna alıştırmak için evine tırmanma duvarı yaptı
Yayınlanma:
Güncelleme:

8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Beliz Eskitaş, telefonla geçireceği vakitler veya oyuna ayıracağı zamanlarda Sualtı Arama ve Kurtarma Eğitmeni ve Türkuaz Doğa Sporları Derneği Başkanı olan babası Mehmet Eskitaş’ın evin duvarlarına yaptığı tırmanma parkurlarına tırmanarak dağcılık sporuna alışıyor. İlk zirvesini baba Mehmet Eskitaş ile birlikte 6 yaşındayken 2 bin 510 metre yüksekliğindeki Lifos Dağı’nda yapan Beliz, hayallerini süsleyen milli sporcu olmak için fırsat buldukça kendisini geliştirmeye devam ediyor. Evde oyun oynayacağı ve akıllı telefonla geçireceği süreleri babasının yaptığı tırmanma duvarına çıkarak ve farklı yöntemler deneyerek değerlendiren Beliz Eskitaş, ileride milli sporcu olarak ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi.

“Telefonla asosyalleşeceğime duvara tırmanarak kendimi geliştiriyorum”

Tırmanmayı çok istediğini söyleyen Beliz Eskitaş, “Biz tırmanmayı çok seviyoruz ve ben büyüyünce tırmanmayı çok istiyorum. Onun için evde antrenman tırmanma duvarı yaptık, burada antrenman yapıyorum. Bunu zaten babam destekliyor. Ailem de destekliyor. Fırsat buldukça kardeşimle birlikte çıkıyoruz. Oyun oynayacağım süreleri veya telefonunla asosyalleşeceğim süreleri tırmanma duvarına çıkarak, farklı yöntemler deneyerek kendimi geliştiriyorum. Hedefim büyüyünce gönüllü arama kurtarmacı olmak, her doğa sporunu yapabilmek” şeklinde konuştu.

“Hedefim ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek”

İlerideki hedefleri arasında milli sporcu olmak ve katıldığı yarışmalarda ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu kaydeden Beliz Eskitaş, “İleride de milli sporcu olmayı planlıyorum ki bu da arkadaşlarıma örnek olsun. Onları da bu spora teşvik edeyim. Şampiyonalara gidersem ülkemi temsil edeyim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.