Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

KÖRFEZ ÜLKLERİ, İSRAİL VE ABD

KÖRFEZ ÜLKLERİ, İSRAİL VE ABD

Körfez ülkelerinin şu günlerde bir fikir ayrılığı sebebiyle mi yoksa ABD ve İsrail korkusuyla mı hareket ettikleri çok konuşuluyor.Bir defa bütün körfez ülkeleri bir ABD aynı zamanda İsrail uşağıdır.BAE denen malum insanlar bu gün İsrail’in emir eri bölge ajanıdır.Arap kılığındaki bu casus takımı,hem Arap Birliği içinde hem de ikili münasebetlerde Araplar arasındaki İsrail anlayışını sahibine aktaran bir gurup.Katar’ın şimdiki emirini göreve getiren de Suudilerdir.Eski Katar emirinin  hanımı Şahika’nın İsrail’de şarap fabrikası vardır.Kocası baştayken dış gezilerde olağanüstü harcamalar yapan  ve şimdiki emir tarafından da eleştirilen bir kadındır.

Trump seçimi kazanır kazanmaz ilk mesajı  “ABD’nin 19 trilyon dolar dış borcunu körfez ülkelerine ödeteceğim” olmuştur.O ABD ki 11 eylül saldırılarından terörü destekleyen ülke olarak Suudi Arabistan’ı sorumlu tutmuş ve senatoda 2 trilyondolar ödemeye mahkum etmiş,üstelik ölenlerin yakınlarının da dava açma hakları olduğuna karar vermiştir. ABD bankalarında bulunan 1 trilyon dolar Suudi parasına da el konulmuştur. Şimdi neden hepsi birden Katar’a cebhe aldılar.Trump ziyaretinde neden suçu Katar’ın üzerine attılar? Bu bir bela savma yalanı mıydı?Bilinen gerçek ki El-Kaide başı Usame bin Ladin Suudidir.Bunlar 380 milyar dolarlık haracı vererek kurtulduklarını zannederler.Ancak silah anlaşması adı altında bu paralar hiç de göründüğü gibi bir alış-verişe konu olmadan haraç olarak ödenmektedir yıllarca.Şimdiki daha hayasızca bunu alenen yaptı. “Mahallenin çakallarından beni koru sana 380 milyar dolar “dediler.Mahallenin çakalları zaten çakalbaşı olanın emrindeki kuvvetlerdir.

Katar,Sünni reji düşmanı insanların sığınağı durumundadır.Katar’ın teröre destek verdiği fikrini sadece Araplar değil Rusya verdi Trump’a. Eski dostluklarına da güvenerek bu hedefi gösterdi Rusya.Çünkü daha dün Çeçen hareketinin liderleri kaçıp Katar’a sığınmışlardı. Nitekim Aslan Maşadov ve Selim Yandarbiyev gibi lider kadro, burada KGB casuslarının silahlı saldırısıyla öldürüldüler.Rusya yeniden ayaklanamasınlar diye buranın yok edilmesini istedi. BunuABD eliyle yaptırmaya karar verdi. Nitekim uçak krizinin en sıcak günlerinde Putin”Çeçen olaylarının arkasında da bunlar vardı”dedi. Yani Türkiye, Katar ve Suudiler…Bu üçgenin kırılması bu diyaloğun bozulması için İsrail bir taraftan ABD eliyle, İran diğer taraftan Rusya eliyle olayı kriz hainle getirdiler.

Katar’da Hamas vardı.İhvan vardı.Bu sebeple hem Mısır hemde onun para babası destekçisi Suudiler, İsrail ile beraber olup suçlu aç kurt misali” ben yapmadım o yaptı” diyerek bir suçlu buldular.ABD’de İsrail de biliyor ki küçük Katar’ın kafa tutma gücü yok.Bunlar eliyle küçüğü sonra da kendi elleriyle büyüğü boğmak istemektedirler.Endülüs’te de böyle olmuştu.Küçük prenslikler birbirini yemiş, büyükleri iki prenslik kendilerini selamette zannetmişler ancak sıra onlara gelince birbirini değil birileri onları yok etmişti.Çünküdesteksiz ve güçsüz kalmışlardı.Plan aynı plan ahmaklar aynı ahmak…

İran,ateşi kendi ülkesinden yıllarca uzakta tutmayı başardı. İsrail ile uğraşacak ancak parası kendisinin petrol paralarından olacak şekilde. Yıllarca Hizbullah’ı destekledi.Filistinlileri destekledi.Filistinliler Sünni olduklarından bir müddet sonra kendisini satacaklarından endişe ederek desteği bütün yoğunluğu ile Hizbullah’a çevirdiler.Sünni Katar niçin İran destekli Hizbullah’ayardım etsin ki?İran aklını başına alıp mezhepçi politikalardan vaz geçmelidir.Bu hem kendisinin hem de bölgenin hayrına olacaktır.En kolay yıkılacak ülke İran’dır.Pakistan,Afganistan sınırındaki bir kısmı da kendi topraklarındaki Beluciler hem devlet kurmak isterler hem de İŞİD kadar zalim bir eşkıya gurptur. Kızılay’ın sel felaketi sebebiyle götürdüğü yardımları kabul etmediği gibi görevlileri darp etmişler kovalamışlardır.Azeri Türkleri de kalabalık olmalarına rağmen Ali Hamaney’in çağrılarına kulak verip aşırı isteklerde bulunmamaktadırlar.PEJAK her an isyana hazırdır.Güneydeki Araplar da yine rahatsızlardır.Türkiye kadar dayanamaz İran bunca tazyike.

Doğal gaz açısından Rusya’dan sonar gelen İran bu zenginliği sebebiyle güçlenmeden elinden alınmalıdır bu zenginlik.Katar da üçüncüdür.Bu ikisi ortadan kaldırılırsa Rusya tek kalacaktır.El altından bunların temizlenmesi için Rusya destek vermektedir.Bunlar yok olursa Türkiye,zayıflayacak nefes almakta zorlanacak hatta iflas edecektir.Türkiye’yi ancak bu şekilde dize getirileceğine inanmaktadırlar. Zaten bölgede iki buçuk devlet vardır onlara göre.Birisi Türkiye,diğeri İran buçuk olanı da Mısır’dır. Hem Rusya hem de ABD akılsız Kürtlere devlet kurduracakları yalanıyla destek vermektedirler.Vekaleten onları cebheyesürmektedirler.Ölen de kalan da onlardan nasıl olsa.

İran-Suudi kavgası nereye varır.Elbette İslam coğrafyasının hem iflası hem çöküşü olur.Bir mezhep savaşı başlatmaya tarafların veya destekçilerinin takati kalır mı bilinmez.Onyıl savaşan Irak-İran ne kazandılar acaba?Çok şey kaybettikleri malumdur.Bunca kargaşayı teskin etmek için ABD ve Rusya sahadaki konumlarını değiştirip artık destekçi değil emir verici konuma geçeceklerdir.”İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi de mi helak edeceksin Allah’ım?”Evet o beyinsizler yüzünden İslam coğrafyası Osmanlıya ihanetin bedeli olan hesap ödeme durumunun en acı en vahim sonucunu yaşayacaktır.Bu da yüz yıl daha İslam diyarları batının kirli pabuçları altında zillete katlanacaktır demektir.Hem Suud hem Fars Müslümanı perişan olacaktır.Mezhepçi politikalarına rağmen İran’ın perişanlığı bizi üzer.SapıkVahhabi selefi anlayışı sebebiyle sevmediğimiz  Suudi Arabistan’ın ayaklar altında kalması bizi yaralar.Suudi Arabistan iflas etmiştir.ABD bankalarındaki paralarına el konulması sonucunda ilk defa İMF’den borç almıştır.İşte bu sıkıntılı durumdan kurtulma için  doğalgaz zengini olan Katar’ı yutmak istemektedir.Yıllarca Yemen’e saldıran Suud bir netice alamamıştır.Bütün bunlar masraflarını artırmıştır.Tek çıkar yol olarak Katar’ın işgalini görerek onları gözüne kestirmiştir.

Olaylara batılı emperyalistlerin gözlüğü ile bakan sol,yanılmaktadır.Yani ne kadar kötü hatta alçak olurlarsa olsunlar bir Arap bir Fars İngiliz’den Fransız’dan Rus’tan da mı kötüdür acaba?Kimi İngiliz kim Fransız Kimi ABD’li kimi Alman bütün akvam-ı emperyalist İslam’ı boğmaya çalışmaktadır.Buna karşı durmak gerekir.Arapların bunca alçaklıklarına rağmen.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi