Kurt: Meslek liseli olmak bir şanstır

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği’nin meslek liselerine olan ilgiyi artırmak, bu liselerde okuyan öğrencilerde motivasyon yaratmak amacıyla her yıl düzenlediği girişimcilik derslerine bu yıl Mamak’ın Kutludüğün mahallesi dahil edildi.

Kurt: Meslek liseli olmak bir şanstır
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yakın zamana kadar köy statüsünde bulunan Kutludüğün’de öğrencilere seslenen OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, “Meslek liseli olmak bir şanstır. Yeter ki biz o şansı kullanmasını bilelim” dedi. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Komisyonu ile birlikte gerçekleştirilen girişimcilik derslerinin ilki Kutludüğün İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yapıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Eryücel, girişimci ruhun gençlere aşılanması gerektiğine dikkat çekerken “Sizler geleceksiniz, üretim olmazsa gelecek de olmaz” dedi.

KOMPLEKSE KAPILMAYIN

Gençlere hitap eden ve kendisi de bir meslek liseli işadamı olan OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, meslek lisesi öğrencilerinin hiçbir komplekse kapılmadan şanslı olduklarına inanmaları gerektiğini söyledi. Meslek liselerinde işgücü piyasasında öğrenciyi daha donanımlı hale getiren temel bilgilerin alındığını dolayısıyla meslek liselilerin yarışa bir adım önde başladığını ifade eden Kurt, “Okulda aldığınız birikimi değerlendirin. Tezgahtarlık, ofis elemanlığı yapmak size yakışmaz. Mutlaka okuduğunuz branşta çalışmaya başlayın ve asla kolayı seçmeyin. Öğrenmeye istekli olun. 30’lu yaşlarınıza geldiğinizde sahip olduğunuz birikime sizler de şaşıracaksınız. Dünyadaki her şey bir insan tarafından yapıldığına göre siz de yapabilirsiniz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.