Kuveyt operası başkentlilerden büyük beğeni topladı

Kuveyt’in Ankara Büyükelçiliği, altı ay boyunca sürecek kültür etkinliklerinin startını verdi.

Kuveyt operası başkentlilerden büyük beğeni topladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

İlk etkinliğini Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇÇSM) ‘İnsan Varoluşu’ isimli resim sergisinin açılışı ile yapan Kuveyt Büyükelçiliği, ikinci etkinliğinde ise Başkentlilere unutulmaz bir opera resitali yaşattı. Altı ay boyunca sürecek etkinlikler kapsamında Kuveyt’in Ankara Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari el-Zevavi’nin ev sahipliğinde Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde düzenlenen resitale üniversite öğrencileri, diplomatik misyon şefleri, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. Kuveyt’in ilk kadın opera sanatçısı olan Amani Al Hajı, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Piyanosuyla seyircilerin ruhuna dokunan Khuloud Mohammed ve geceye renk katan opera sanatçısı Abdullah Al Muraki ise performanslarıyla göz doldurdu. İki bölümden oluşan resitalin ilk bölümü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda düzenlendi. Resitalin ikinci bölümünde ise Kuveytli bestekar ve opera şefi Ahmed Hamdan El Harbi ve orkestrası, Harbi’nin bestelediği eserlerden oluşan bir dinleti sundu.

“Müzik büyük bir etkiye sahip”

Gecede konuşma yapan Kuveyt Büyükelçisi el-Zevavi, “Bazıları klasik opera ve orkestra etkinlikleri ile bir büyükelçinin ne işi olduğunu düşünebilir. Bunun cevabı çok basit; ben müziğin ve sanatın diplomaside etkili bir araç olduğunu düşünüyorum” dedi.

Müziğin insanların kalbine ve ruhuna dokunmada büyük bir etkiye sahip olduğunu ifade eden el-Zevavi, bir melodinin insanların kalbine ulaşma konusunda bir büyükelçiden daha etkili olabileceğini söyledi.

Her ay bir etkinlik gerçekleştirmeyi planlayan Kuveyt Büyükelçiliği, operadan defileye, konferanslardan sanat çalışmalarına, film festivalleri ve Kuveyt milli yemeklerinin tanıtımına varana kadar birçok etkinlikle Kuveyt’in güzelliklerini başkentlerinin beğenisine sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.