Eyüp Kara

Eyüp Kara

Ligde zorlu hafta

Ligde zorlu hafta

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftası birbirinden zorlu maçlarla devam ediyor. Ligde şampiyonluk kadar ligden düşme mücadelesi de nefesleri kesiyor. Şampiyon Beşiktaş Bursa’da 3 puan ararken, en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ise sahasında Başkent temsilcisi Gençlerbirliği’ni konuk edecek.

KARA KARTAL YARALI BURSA DEPLASMANINDA

Geçen yılın şampiyonu ve bu yılın da en büyük favorisi Beşiktaş ligin bitimine 4 hafta kala en yakın rakibi Medipol Başakşehir’in 2 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Beşiktaş deplasmanda son yılların en kötü sezonunu geçiren Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Geçen hafta derbi mücadelesinde Fenerbahçe karşısında son dakikada kendi kalesine attığı golle 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda iki puan kaybeden siyah beyazlılar yaralı Bursaspor karşısında ne yapacak merak konusu.

BAŞAKŞEHİR EVİNDE ÜÇ PUAN PEŞİNDE

İkinci sıradaki Medipol Başakşehir umutlarını taze tutmak için Başkent temsilcisi Gençlerbirliği’in kendi sahasında yenmek için mücadele edecek. Geçen hafta son dakikalarda attığı golle Antalyaspor’u 1-0 yenerek 3 puanla dönen Başakşehir ligden düşme veya Avrupa kupalarına katılmak gibi bir iddiası olmayan Gençlerbirliği karşısında maçın favorisi olarak görünüyor. Ligde hiçbir iddiası olmayın kırmızı siyahlılar bu maçtan pek umutlu değil ve teknik direktör Ümit Özat’ın kafa karıştıran açıklamaları bu maçın sonunda çok konuşulacak gibi görünüyor.

LİGDE KALMA MAÇI

Ligde kalmak için mucizelere ihtiyacı olan Gaziantepspor kendi seyircisi önünde sezona şampiyonluk parolası ile başlayan fakat ligin ilerleyen haftaları ile büyük hayal kırıklığı yaratan takımlarından Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Ligde son 4 haftaya girilirken mutlaka kazanarak ligde kalma umutlarını sürdürmek isteyen Gaziantep zorlu maçta ev sahibi olmanın avantajını kullanmak istiyor. Galatasaray ise aldığı başarısız sonuçlarla oldukça gerilerde kalırken artık prestij maçları oynayıp sezonun bitmesini bekliyor. Bu maçta ev sahibi ekibin moralsiz ve isteksiz olduğu göz önünde bulundurursak Galatasaray’ın deplasmanda kazanarak dönmesi sürpriz olmaz.

TRABZON UMUTLARINI SÜRDÜRMÜK İSTİYOR

İkinci yarıdaki çıkışı ile ligin üst sıralarını zorlayan fakat son 3 haftadır aldığı sonuçlarla şaşırtan Karadeniz temsilcisi Trabzonspor ligden düşmesi artık kesinleşen Güney temsilcisi Adanaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Azda olsa Avrupa kupası umutlarını sürdürmek isteyen bordo movililer kazanmaya yakın olan taraf görünüyor. Adanaspor ise seyircisine lige veda maçları öncesi güzel futbol izlettirip onlara kendini affettirmek için mücadele edecek.

OSMANLISPOR EVİNDE KAZANMAK İSTİYOR

Başkentin Spor Toto Süper Lig’deki iki temsilcisinden birisi olan Osmanlıspor kendi sahasında geçen haftanın flaş takımı Akhisar Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. İki takımında ligde kaldığı göz önünde bulundurulduğunda ortaya zevkli ve çekişmeli geçmesi beklenen bir maç bizleri bekliyor. Son haftalarda hızlı ve akıcı futbol oynayan iki takımın maçının bol gollü geçmesi şaşırtıcı olmasa gerek. Yine de ev sahibi Osmanlıspor saha ve seyirci avantajını kullanarak sahadan galip ayrılmaya yakın olan ekip olarak göze batıyor.

ALANYA 3 PUAN İÇİN

Ligin orta sıralarında yer alan Aytemiz Alanyaspor ile Atiker Konyaspor Alanya’da karşılaşacak. Ligde kalma yolunda büyük bir adım atan Alanyaspor sahasında oynamanın avantajını kullanmak için sahaya çıkacak. Bu maçı kazandığı takdirde büyük ihtimalle ligde kalmış olacak. Öte yandan ligde iddiası olmayan Atiker Konyaspor ise prestij maçlarına çıkıyor. Sezon sonunda büyük ihtimalle takımın başından ayrılacak olan Aykut Kocaman içinde bu maçlar artık veda maçları diyebiliriz. Bu zorlu maçta 3 puana daha çok ihtiyacı olan Alanyaspor maçta avantajlı görünen ekip.

31. hafta maçlarında bütün takımlara başarılar diliyor güzel maçları izlemek dileğiyle…

YARININ MAÇ PROGRAMI

16:00   M. Başakşehir-Gençlerbirliği

19:00   Adanaspor-Trabzonspor

19:00   Fenerbahçe-Antalyaspor

PAZAR MAÇ PROGRAMI

16:00   Osmanlıspor-Akhisar B.S

19:00   Ayt. Alanyaspor-K.Karabükspor

19:00   G.Antepspor-Galatasaray

PAZARTESİ GÜNÜN PROGRAMI

20:00   Bursaspor-Beşiktaş

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi