Eyüp Kara

Eyüp Kara

Lionel Messi

Lionel Messi

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda yarı finalin ilk maçı Arjantin ile Hırvatistan arasında oynandı. Pek tat vermeyen mücadelede Lionel Messi şov izledik hepsi bu kadar.

Yani ben beklenen çekişme, heyecan yoktu Arjantin-Hırvatistan maçında. İki takımda öncelikle kalesinde gol görmemeyi prensip edinip savunmalarını sağlama alarak başladıkları mücadelenin ilk yirmi dakikasında rakip kalelerde ciddi bir gol pozisyonu dahi bulamadı.

Benim beklentim heyecanı yüksek, iki takımında kora kora bir mücadele ortaya koymasıydı fakat olmadı daha doğrusu olamadı. Çünkü Arjantin oynadı, Hırvatistan seyretti tabiri caizse. Onun için yarı finalin ilk maçı beklentilerin çok altında kaldı.

Hırvatistan’da katan Luka Modric oyunda kaldığı 80 dakika boyunca adeta yalnızları oynadı. Ne takım arkadaşlarından bir destek gördü ne de kendisi etkili olabildi. Modric zaman zaman göze hoş gelen hareketler yapsa da bu takımının ne gol atmasına yetti ne de takımının finale çıkmasına.

Arjantin savunmasını sağlama alıp, orta sahayı kalabalık tutarak başladığı maçta kaptanı Lionel Messi önderliğinde oyunu istediği yönlendirdi, istediği zaman oyunu hızlandırdı, istediği zaman oyunu dinlendirdi.

Hal böyle olunca Arjantin’in hızlı forvet oyuncuları Hırvatistan savunması arkasına atılan toplarla etkili oldu ve birazda şansının yardımıyla iki gol bulmayı başardı. Bu oyun final için yeter mi orasını bilemem ama finale Fransa çıkarsa Arjantin’in tek kişilik takımının pek bir şansı olmaz bunu da belirtmiş olayım.

Arjantin ilk yarısını 2-0 önde kapattığı maçın ikinci yarısında da bir gol daha bularak adını finale yazdıran ilk takım oldu. Bence Arjantin finale çıkmayı sonuna kadar hak etti. Doksan dakika boyunca üstün bir oyun ortaya koyan “TANGOCULAR” bakalım finalde nasıl bir performans ortaya koyacak ben asıl onu merak ediyorum.

Hiç kuşkusuz maçın yıldızı olan Lionel Messi attığı iki golle iki ayrı rekorun da sahibi olarak son Dünya Kupası serüvenini yaşadı umut ediyorum bu serüvenin sonu onun adına şampiyonluk olur.

Ben aslında Hırvatistan’ın finale çıkmasını istiyordum ve gönlüm onlardan yanaydı. Çünkü çeyrek finalde uzatmaya gidip penaltı atışları sonunda Hollanda’yı eleyen Arjantanli futbolcuların küstah tavrı ve alaycı tutumu nedeniyle onlara bir antipatim oluşmuştu. Ama Hırvatistanlı futbolcular doksan dakika sahada uyuyunca Arjantin final biletini kaptı.

Katar'ın başkenti Doha'daki Lusail Stadı'nda oynanan mücadeleyi İtalyan hakem Daniele Orsato yönetti. Türkiye’nin nefesini tutarak izlediği maçta rakibine doksan dakika boyunca ciddi bir gol pozisyonu vermeyen “TANGOCULAR” dev kupaya bir adım daha yaklaştı.

Mücadelenin ilk yirmi dakikası kontrollü bir oyunla geçtikten sonra Arjantin kaptanı Lionel Messi ile oyuna ağırlığını koyup 34’üncü dakikada yine kaptanı Messi ile 1-0 öne geçti, 39 ve 69’uncu dakikalarda Julian Alvarez’in ayağından iki gol daha bulan Arjantin final biletini cebine koydu.

Arjantin finalde Fransa-Fas maçının galibiyle karşılaşacak. Hırvatistan ise bu eşleşmenin kaybedeniyle üçüncülük mücadelesi verecek. Final mücadelesi 18 Aralık Pazar günü TRT ekranlarından izleyiciyle buluşacak

MESSİ’DEN İKİ REKOR

Arjantin’in kaptanı Lionel Messi, Dünya Kupası'nda Hırvatistan ile oynanan yarı final müsabakasında 25. Dünya Kupası maçına çıktı. Messi, Alman futbolcu Lothar Matthaus'a ait olan rekoru egale etmiş oldu. Messi, maçta takımının ilk golüne imza atarken Dünya Kupası'ndaki 11. golünü kaydetti ve kupa tarihinin en golcü Arjantinli oyuncusu olmayı başardı.

Neticede seyir ve keyif zevki çok yüksek olmayan sadece heyecanlı bir maç izledik ve bitti. Arjantin’i tebrik ediyorum, Hırvatistan da yarı finale çıkarak büyük bir başarıya imza diyebilirim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi