Lojistik firmalarına dolandırıcılık uyarısı

Yüklerini taşıtan lojistik firmaları ürün kaybı ve dolandırıcılığa karşı uyarıldı.

Lojistik firmalarına dolandırıcılık uyarısı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Taşıma ağıyla firmaların yükünü online olarak hafifleten Webnak’tan yapılan açıklamaya göre, yükün alınmasından teslimine kadar olan süreçte ve diğer operasyonel işlemlerde uzman kadrosuyla firmaların destekçisi olunduğu belirtildi. Şirket açıklamasına göre sadece belge kontrolü yapılan ve üyeliği onaylanan kamyoncuların taşıma yapabildiği Webnak’ta, üye olan kamyoncuların SRC, ehliyet, ruhsat, araç muayene gibi birçok evrakları uzman operasyon birimleri tarafından kontrol ediliyor.

Webnak’ın muhtemel kaza riskine karşı firmaların yüklerini yüzde yüz sigorta güvencesi ile taşındığının belirtildi açıklamada, “Tüm yükleri 500 bin TL’ye kadar sigortalıyor. Aslanoba Group bünyesindeki Webnak, geliştirdiği mobil teknolojiler sayesinde kamyoncular ve başta KOBİ’ler olmak üzere şirketleri online platformda buluşturarak her iki tarafın da yükünü hafifletiyor” ifadeleri yer aldı.

Yüklerini taşıtan firmaları uyarı

Lojistikte güvenilir bir kurumsal şirket ile çalışmanın gerekliliğini belirten Webnak, dolandırılma ve ürün kaybına karşı kamyoncuların belgelerinin eksiksiz olması ve firmaların taşınacak yüklerinin sigortalanması hususlarına dikkat edilmesi konusunda firmaları uyardı. Taşıma yapacak şirketlerin web sitelerinde yer alan firma adı, adres, telefon, künye gibi bilgilerinin doğruluğunun kontrol edilmesi ve yüklerini taşıyacak kamyoncunun ve aracına ait gerekli belgelerinin güncelliğini yitirmemiş olmasının önemli bir diğer konu olduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.