Macron "Türkleri ve Rusları Ayırmayı Başardık" demişti Hükümetten ilk tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un skandal açıklamalarına Hükümet’ten ilk tepki geldi.

Macron "Türkleri ve Rusları Ayırmayı Başardık" demişti Hükümetten ilk tepki
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Türkler ve Rusları ayırmayı başardık" diyen FransaCumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert çıktı. Bozdağ, "Türkiye ne Rusya ve İran'la ne de ABD ile aynı hedefe koşan bir ülkedir." dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

"KİMYASAL SİLAHLA SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLMESİ KORKUNÇ"

Şunu hepimizin bilmesi lazım. Türkiye olarak silahlar kullanılarak sivillerin öldürülmesi korkunçtur. Kimyasal silah kullanılarak öldürülmesi de yanlıştır, korkunçtur, kabul edilemez.

"NE RUSYA VE İRAN'LA NE DE ABD İLE AYNI HEDEFE KOŞMUYORUZ"

Suriye rejiminin ayakta kalmasını yanlış buluyoruz. Bazı ülkeler Esad rejimi kayıtsız şartsız desteklemektedir. Biz bu politikaya da karşıyız. Türkiye ne Rusya ve İran'la ne de ABD ile aynı hedefe koşan bir ülkedir. Biz doğru ne diyorsa onu savunuyoruz, onunla birlikte oluyoruz. Biz bölgede çatışmaların bitmesi taraftarıyız.

"KILIÇDAROĞLU, ESED'E ÜSTÜ KAPALI DESTEK VERİYOR"

(Kılıçdaroğlu) Kendi milletvekillerini Esed'e gönderiyor, onunla fotoğraf çektiriyor. Öte yandan da Esed'in bütün yaptıklarını yok sayarak adeta Esed'e üstü kapalı bir destek veriyor. Şu anda yaptığı budur.

"AK PARTİ'Yİ OTURARAK ENGELLEMELERİ MÜMKÜN DEĞİL"

(CHP'nin başlattığı oturma eylemi) AK Parti'yi oturarak engellemeleri mümkün değildir. AK Parti yoluna devam edecektir. Benim onlara tavsiyem, oturma vakti değil, ayağa kalksınlar, AK Parti'yi örnek alsınlar.

MACRON, NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin ABD ve İngiltere ile birlikte Suriye'ye saldırarak Türkiye'yi Rusya'dan ayırdığını söyledi.

Saldırının mükemmel bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen Macron, "Bu saldırıyla Türkleri Ruslardan ayırdık. Türkler kimyasal silahları kınadı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.