Halis Haktanır

Halis Haktanır

Magandalar var

Magandalar var

Olaylar olur, haberlerde duyurulur, televizyon ve gazeteler boy boy gösterir durur. Körpecik yavrular nereden geldiği belli olmayan maganda kurşunu ile hayatını kaybetti. Parkta oynayan çocuklara silahla ateş edildi. Düğün değil sanki savaş meydanı. Küçük çocuğun eline silah verildi. Ateş ettirildi, balkonda şampiyonluk sevincini yaşayanları seyrederken nereden geldiği belli olmayan serseri bir kurşun isabet etti ve hayatını kaybetti. Magandaların kurşunu ile hayatını kaybedenlerin hattı hesabı yok, sayısı bile yok. Nereden geldi maganda kurşunu. Ya hayatını kaybedenler, ya o analar, babalar. O eş oğul kız ne olacak sineye mi çekecekler. Onların feryatları vicdanlarınızı hiç sızlatmıyor mu?

İç işleri Bakanının genelgeleri 81 vilayete dağıtılmış ve Vali, Kaymakam ve Emniyet yetkililerine ne yapılması gerektiği bildirilmiştir. Ama maalesef ne yazık ki bu genelgeye ya uyulmuyor ya da olaylar takip edilmiyor. Sayın Valimizin ve Emniyet Müdürümüzün çağrıları yerel basınımızda boy boy çıktı. Bu konuda çok duyarlı olduklarını bildiriyorlar kabul ediyorum belki duyarlısınız belki bu olayların olmasından çok rahatsızsınız ama nedense yine düğünlerde şakır şakır silahlar sıkılmakta yine suçsuz insanlar hedef alınmakta yine nereden geldiği belli olmayan serseri mermiler yine yaralamalar yine ölümler.

Kırıkkale’de düğünlerin yoğun olduğu aylar. Gidiyoruz gelen düğün davetlerine icabet ediyoruz düğünün güzelliğine manasına katkıda bulunuyoruz ama bu güzellikleri kıskananlar var ki oda kendine has düğünlere bir şeyler katmaya çalışıyor. Ne bu derseniz magandalık, Keskine düğüne gittim. Gitmez olaydım o silahları görmez olaydım aman Allah’ım gelen düğün misafirlerinin elinde silah karşılayan düğün sahiplerinin elinde silah şakır şakır şakır…

Aman Allah’ım sanki Teksas. Kırıkkale’nin çeşitli mahallelerine yine düğüne gidiyoruz aynı sıkıntı oralarda da var. Bu ne yahu, şakır şakır. Bende kendi kendime şunu soruyorum. “Nerede bu emniyet. Nerede bu İç İşleri Bakanının talimatı. Nerede basına verilen duyarlı sözler” bu yazıyı yazarken Kaletepe, Etiler ve çevre yol üzerindeki düğünlerden hala silah sesleri savaş meydanlarını anlatır bir şekilde duyulmakta magandalar iş başında geçenlerde Teksas’ı geçtik diye bir yazı yazmıştım ne Teksas kaldı nede. Öldürmeyin, vurmayın, bir de bunun mesuliyeti ile vicdan azabı içerisinde olmayın tabi vicdanınız varsa. Bırakın bu magandalığı ya da bıraktırın bu magandaları siz sorumluysanız.

NOT: (Bu yazıyı Cumartesi hazırlamıştım Pazar günü aynı olaylar ile karşılaşınca 112’yi arayarak durumu izah ettim)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Haktanır Arşivi