Mamak’ın Central Parkı tamamlanıyor

Mamak Belediyesi tarafından planlanan Üreğil Kent Ormanı Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Mamak’ın Central Parkı tamamlanıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mamak Belediyesi tarafından planlanan Üreğil Kent Ormanı Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ankara’nın akciğerleri olarak adlandırılan ve toplamda 2,5 milyon metrekarelik alana sahip kent ormanı projesinin ilk etabında incelemelerde bulunan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak’ta sadece fiziki yapıya yatırım yapmıyoruz. İlçemizin fiziki yapısını düzeltirken birçok sosyal projeye, spor yatırımına ve yeşil alan projelerine de büyük önem veriyoruz. Bunların başında ise Üreğil Kent Ormanı Projemiz geliyor. İlk etabı 250 bin metrekare olan ve şehir merkezinde doğa özlemine son verecek projemizde şu anda yüzde 75’e yakın kısmı tamamlanmış durumda” dedi.

ORMAN DOKUSU KORUNUYOR

Yapımında sona gelinen ve iskelelerin kurulduğu 31 bin 500 metrekarelik iki adet gölette su sporlarının ve gösterilerin yapılacağını kaydeden Akgül, “Hem kent ormanının mevcut orman dokusunu koruyor hem de bu özel alanları hizmet verecek mekanlar haline dönüştürüyoruz. Şuan piknik alanları ve meydan zemin kaplama çalışmalarımız devam ediyor. Kaba inşaatlarının yapımı tamamlanan binaların ahşap kaplama ve ince işleri yapılıyor, göletlerin betonarme ve izolasyon çalışmaları tamamlandı. Bitkisel peyzaj çalışmaları kapsamında ise toprak dolguları yapılıyor” dedi.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Proje tamamlandığında vatandaşların toprağa, yeşile ve doğaya olan özleminin son bulacağını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Projede çocuklarımızı da unutmadık. Oyun gruplarının yanı sıra tarımsal ürünler yetiştirebilecekleri Ekoloji Okulu’muzun inşasıda hızla devam ediyor” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.