Mardinli Fazilet hayata döner bıçağıyla meydan okuyor

9 kişilik ailesine bakan kentin tek kadın dönercisi Fazilet Kürşat, gün boyu döner keserek kardeşlerini okutuyor

Mardinli Fazilet hayata döner bıçağıyla meydan okuyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mardin’in Yeşilli ilçesinde babasının rahatsızlığı nedeniyle çalışamaması yüzünden 9 kişilik ailesine bakmak durumunda kalan Fazilet Kürşat, hem ailesinin geçimini hem de kardeşlerinin okul masraflarını döner kebabı yaparak sağlıyor. Kentin tek kadın dönercisi olan Kürşat, yazın 50 dereceyi, kışın da eksileri bulan hava sıcaklıklarında küçük bir kulübede gün boyu döner keserek ailesinin geçimini sağlıyor. 
Mardin’e yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Yeşilli ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Fazilet Kürşat, babasının rahatsızlığı nedeniyle çalışamaması yüzünden ailesinin yükünü sırtladı. Hem ailesinin hayatını idame ettirmek hem de kardeşlerinin eğitimlerini sürdürebilmesi için 10 yaşında çalışmaya başlayan Kürşat, 9 kişilik ailesini geçindirebilmek için amcasının lokantasının önüne kurduğu kulübede döner kebabı yapıyor. Biri epilepsi hastası 5 kardeşini okutan Kürşat, bunun için yazın 50 dereceyi, kışın da eksileri bulan hava sıcaklıklarında küçük bir kulübede gün boyu döner kesiyor. Kentin tek kadın dönercisi olan Kürşat, kendisini kulübede elinde döner bıçağıyla gören vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. 

“Kendi işimi kurmak istiyorum” 
13 yıldır çalıştığını ve bundan keyif aldığını belirten Kürşat, “İşten başka yaptığım bir şey yok. Günde 10 saat çalışıyorum. Zorlanıyorum ama alıştım. Kışın ayaklarım buz tutuyor, yazın da sıcaktan mahvoluyorum. Vatandaşlar da beni gördüklerinden şaşırıyorlar. Döner kestiğimi görünce buraya geliyorlar. Ancak kardeşlerime bakmak için daha iyisini yapmak istiyorum. Bu yüzden kendi işimi kurmak istiyorum” dedi. 

“Kulübesi dökülmek üzere”
Amca Hatip Kürşat, ağabeyinin ve bir yeğeninin rahatsızlığı nedeniyle yeğeni Fazilet Kürşat’ın çalıştığını anlatarak, “Kazandığıyla kardeşlerine bakıyor. Ablası üniversitede, bir kardeşi lisede okuyor, bir kardeşi de üniversiteye hazırlanıyor. Yıprandı bu çocuk. Kendi işini kurmak istiyor. Dükkanın önünde bir kulübe verdim ona, burada çalışıyor. Kulübesi dökülmek üzere. Benim de maddi durumum yok ona yardım edeyim. Yazın çok zor oluyor. 50 derece konteyner içinde, kışın da soğuk. Kışın parka giyerek duruyor. Ama mecbur babası rahatsız, kardeşi epilepsi hastası. Kardeşini 6 ayda bir Diyarbakır'a götürüyor, 600 TL para veriyor. 10 kişi 86 metrekare evin içinde yaşıyorlar” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.