Meteoroloji`den son dakika kar uyarısı

Meteoroloji`den son dakika kar uyarısı geldi. Yurt genelinde sıcaklıklar 6 ila 12 derece arasında düşecek.

Meteoroloji`den son dakika kar uyarısı
Yayınlanma:
Güncelleme:

 

Meteoroloji`den flaş kar uyarısı geldi. Kışın ayak sesleri geliyor. Pastırma sıcakları beklenirken kış geliyor.

Meteoroloji`den yapılan son dakika açıklamasına göre, önümüzdeki hafta içerisinde hava sıcaklıkları 6 ila 12 derece arasında düşecek..

Çarşamba günü Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girilecek. 

 

Ülkenin büyük bir bölümünde yağmur beklendiğini belirten Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, soğuk hava ile birlikte Karadeniz'in yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun ve Doğu Anadolu'da karla karışık ve kar yağışlarının etkili olacağını bildirdi..

"SICAKLIKLAR 6-12 DERECE ARASINDA DÜŞECEK"

Hadisenin bundan sonra da yaşanma ihtimaline dikkat çeken Coşkun, "Bu değildir ki bu hadise bundan sonra yaşanmayacak. Her şeye hazırlıklı olacağız. Artık hayat havayla başlıyor. Meteoroloji bizim her alanımızda var. Genel Müdürlüğümüz bilgi aktardığı uygulamamızı vatandaşlarımız yüklesin. Oradan bizi takip etsinler.

 

Önümüzdeki hafta içerisinde hava sıcaklıkları 6-12 derece arasında düşecek. Yağış bekliyoruz. Biraz da hava soğuyacak. Vatandaşlarımız gelişmelerimizi televizyonlarımızdan takip etsinler" ifadelerini kullandı.

 

Coşkun, bu yıl havaların daha soğuk gideceği yönünde çıkan haberler hakkında ise "Şimdi Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak hava ile ilgili bilgileri vermede tek yetkili kuruluştur. Biz bu işlerimizi bilim adamlarımız ile takip ediyoruz. Havaların bu yıl daha soğuk geçeceği ile ilgili net bir şey yok. Çok soğuk olacak, çok sıcak olacak diyerek vatandaşımızı ürkütemeyiz. Biz bu gelişmeleri anlık takip ediyoruz. Konu bizim sıkı takibimiz altında. Bize kulak versinler. Bizi dinlesinler" diye konuştu.

 

"KIŞIN AYAK SESLERİ GELİYOR"

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, "Ülkemiz Çarşamba günü Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

 

Bu nedenle ülkemizin büyük bir bölümünde yağmur bekliyoruz. Bu soğuk hava ile birlikte Karadeniz`in yüksek kesimleri, İç Anadolu`nun ve Doğu Anadolu`da karla karışık ve kar yağışlarını görmeye başlayacağız.

 

Kışın ayak sesleri geliyor. Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek" şeklinde konuştu.

Eskişehir’e kar geliyor

 

Eskişehir ve çevresinde hava saçıklığının hafta ortasında ani olarak 8 dereceye kadar düşeceği ve yüksek kesimlerde kar yağışının beklendiği belirtildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Eskişehir 3. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı önemli ölçüde düşecek. Bugün ve Salı günü parçalı ve çok bulutlu olması beklenen hava durumu, 25 Ekim Perşembe günü hayli değişecek. Bugüne kadar 19-22 derece arasında seyreden sıcaklık aniden 4 ile 8 derece arasında seyredecek. Hava durumunun, çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimlerin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği, rüzgarın da kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

 

Perşembe günü mevsim normallerinin altında seyredecek hava sıcaklığının biraz yükselerek, 26 Ekim günü 4 ile 10 derece, 27 Ekim günü ise 0 ile 15 derece arasında olması bekleniyor

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.