Halis Haktanır

Halis Haktanır

Ne şiddet ne celal

Ne şiddet ne celal

HALİS HAKTANIR

Seçimler, ah seçimler. Akıllı olsan da yerinde dursan olmaz mı? Yok erken olacak, yok zamanında olacak, siyasiler ağzından çıkacak her söze sahip olma mecburiyetinde olmaları inancındayım. Takip ediyorum erken seçim yok olmaz dediler. Milleti kendilerine inandırdılar. Erken seçim kararı birden ortaya atıldı ve 24 Haziran’da devlet başkanı ve parlamenter seçimleri öne alındı.

Allah Allah ne dendi ne oldu sonra erken alınan seçimin sebepleri sıralandı. En aklıma yakın olanı ülkenin ekonomik ve dış siyasi politikası oldu. Peki ülke böyle idi de neden böyle büyümemiz dillere destan oldu. Ülkeye hayırlı olsun. İnşallah kafadaki izdihamlar silinir de ülke istediğimiz yahut ta istedikleri hale gelir. Bu ülke hepimizin. En ufak bir zarar gelmesini istemeyiz. Ülkemizin her bir adım ileri gitmesi bizleri gururlandırır. Bunlar aşılır.

Birlik, düzenlik sağlanırsa refah ve mürebbe Türkiye’ye ulaşılır. Yalnız benim yazımın esas gayesi şu; Ne şiddet bu celal dedim. İstiklal Marşımızın bir mısrasını anlatmaya çalışmadım. Şiddetlenen hiddetlenen celallenen siyasilere vurgu yapmak istiyorum. Ey vekiller, ey seçilme şansını yakalayıp seçime giderken bizim vekillerimiz olmaya namzet insanlar. Ey bu Türkiye’nin son Türk devletinin Cumhurbaşkanlığına, Cumhura sahip çıkacak kişiler, nedir bu hiddetleriniz?

Karşınızda diğer bir ülkenin insanı mı var? Yurdumuza mı saldırılmış loksa. Savaş gemileri yurdu mu sarmış nedir bu hiddetiniz. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu? Sizlerin her birine oy verecek insanlar, uzaydan mı geldi? Seçimden sonra uzaya mı çekilecekler. Yazıklar olsun sizlere. 80 milyon insanın kardeşliğin unutur durursunuz. Mozaiğin içinde ki çeşitli karışımları inkar edersiniz. Sadece saf kumla beton atamazsınız. Ben artık aile yuvalarında eş dost toplantılarında sizlerin söylemlerini dinlemek istemiyoruz. Birbirinize hakaretleri kendimize sayıyoruz. Bizler su mozaiği çatlatmaya başladınız. Etrafımız kan gölü. Birbirimizi kırmaya gerek var mı? Elbette yok.

Niçin hala makamınıza yakışır kelimeler ile bu ülkenin geleceğini tartışmıyorsun. Ne bu şiddet bu celal derken ben ve dostlarım sizlerin birbirinizi kırarak söylemlerinizle bizleri rencide ederek yapılacak olan propagandalarına karşıyız. Biz bir aileyiz. Alevi, Sünni’yiz. Kürt Çerkez’iz. Her neye sayarsanız sayın. Kendinize gelin. Çatlatmayın bu aile çatımızı. Yuva yıkılırsa ülke yıkılır. Başka ne diyeyim gerisi sizlerin kültürüne ve ahlakınıza kalmış bir şey.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Haktanır Arşivi