Eyüp Kara

Eyüp Kara

Ne vizyon ama!

Ne vizyon ama!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da vizyon belgesinin açıklandığı “İkinci Yüzyıla Çağrı” tanıtım toplantısında adeta gövde gösterisi yaptı!

Gövde gösterisi diyorum çünkü ortada ne gövde var ne de vizyon kuru gürültüden başka bir şey çıkmadı bu vizyon toplantısında. Benim izlenimim dostlar alışverişte görsün bakın bende bir vizyon açıklıyorum ama bu vizyon başka vizyon! Yersen tabi ama kimse yemedi bu vizyonu sadece kendi kitlesi yedi o kadar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun günler öncesinden duyurduğu 3 Aralık’ı bekleyin size yeni vizyonumuzu açıklıyorum. Siz vizyon neymiş bir de benden dinleyin ve siz vizyon görün dedi.

Şöyle beş on dakika oturdum izledim sıkıldım sonra televizyonu kapattım işime baktım. Maşallah öyle bir vizyon belgesi açıkladı ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kendi bile inanmadı ama inanmış gibi göründü.

Sayın Kılıçdaroğlu baktı elde bir şey yok ne yapayım ne edeyim dedi mecburen bir şeyler açıklamaya çalıştı ama bu açıklamalar çok su götürür ve daha çok konuşulur. Çünkü ortada vizyon adına ne yazık ki ben bir şey görmedim daha doğrusu göremedim.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ekonomi vizyon belgesinin açıklandığı “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “İlk etapta 3,5 milyon kişiyi istihdam edeceklerini ve kişi başı geliri 20 bin doların üzerine çıkaracaklarını” söyledi. Kılıçdaroğlu, ilk üç yılda 100 milyar dolarlık yatırım getireceklerini kaydetti.

Daha önce hükümeti para dileniyor diye yerden yere vuran Kılıçdaroğlu şimdi kalkmış ben taze para, sıcak para ve de en önemlisi temiz para getiriyorum diyor. Hangi temiz para, kimin temiz parası diye sorsam ne der merak ediyorum?

Ne diyor Sayın Kılıçdaroğlu vizyon belgesinde, “Bugün verdiğimiz kavga, Türkiye'nin yarın nasıl bir ülke olacağının kavgası, nasıl bir ülke hayal ettiğimizin davası. Bugün bu sahneden size ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak değil, kuracağımız sistemin, büyük güç birliğinin bir parçası olarak sesleniyorum. Bu siyaset üstü güç birliği sizlerle birlikte çalışınca tamamlanacak” diyor.

Acaba buna kendisi ne kadar inandı ben asıl onu merak ediyorum. Ya da altılı masadaki gizli ortak HDP başta olmak üzere diğer beş parti genel başkanı ne düşündü ne yorum yaptı? Onlar da bunun boş vaatlerden ve boş konuşmalardan öteye gitmediğinin farkına varmaları uzun sürmemiştir benim kanaatime göre.

Türkiye son birkaç gündür Jeremy Rifkin adıyla yatıp kalkıyor. Kimdir bu Rifkin, ne iş yapmış, kimin yaralı parmağına merhem sürmüş. İnternete bakın zaten kim olduğunu ve gittiği ülkelerde verdiği danışmanlık hizmeti ile o ülkeleri iflasın eşiğine sürüklemiş bir Amerikalı. Adam ne de olsa Amerikalı elbette her şeyi bizden iyi bilecek. Yazık ülkeyi yönetmeye talip bir genel başkan kendi ülkesinde bir danışman bulamıyor elin Amerikalısından medet umuyor ne acı bir durum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ülkemizdeki değerleri bilim insanlarına danışacak bir şeyi kalmadı çareyi Amerikalıda buldu.

Çoğumuzun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı olunca adını duyduğu Rifkin, yazdığı kitaplar 35 dile çevrilmiş, ABD’de en çok satanlar listesinde tepelerde dolaşmış, sadece Almanya Başbakanı Merkel değil, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, AB Komisyonu ve Çin’e de danışmanlık yapmış biri.

Yani adam boş birisi değil ama danışmanlık yaptığı ülkelerde ağır suçlamalarla karşı karşıya kalmış ve onun yüzünden ülkelerinin batma noktasına geldiğini söylemiş o ülkede yaşayan bilim adamları ve ekonomistler. Hani atalarım demiş ya “kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer” diye ne kadar doğru bir söz ama anlayana.

Düşünün bir vizyon belgesi açıklıyorsunuz adına “İkinci Yüzyıla Çağrı” diyorsunuz ve bir Amerikalıyı başdanışman olarak seçmişsiniz adam tenezzül edip Türkiye’ye bile gelmiyor ve internet üzerinden online olarak toplantıya katılan CHP’lilere sesleniyor. Sizin vizyonunuz ancak bu kadar olur başka da bir şey demiyorum.

Netice işi boş vaatlerle dolu, uygulanması mümkün olmayın bir sürü vaadin olduğu “İkinci Yüzyıla Çağrı” beni hiç açmadı ve böyle giderse açmayacak. …

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi