Necmettin Erkan: Elektronik ticaret giderek yaygınlaşıyor

e-Ticaret Eğitim Programı’nın yedincisi Kırıkkale de gerçekleştirildi.

Necmettin Erkan: Elektronik ticaret giderek yaygınlaşıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürlüğü ve PTT A.Ş işbirliği ile esnaflar ve küçük işletmelerin elektronik ticaretten aldıkları payın artırılmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan e-Ticaret Eğitim Programı’nın yedincisi Kırıkkale de gerçekleştirildi.

ÇOK SAYIDA PROJE HAYATA GEÇİRDİK

Eğitim programının açılışında konuşan Genel Müdür Necmettin Erkan, “Teknolojik gelişmelerin pek çok alanla birlikte tüketim ve alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdiğini, elektronik ticaretin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaştığını belirterek;  esnafların ve küçük işletmelerin bu duruma kayıtsız kalamayacağını” belirtti. Göreve geldikleri günden beri esnaflara daha iyi şartlar sağlamak için yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi veren Necmettin Erkan,  bunların bir kısmının vergi ve kazanca yönelik teşvik ve indirimlerden oluştuğunu, ayrıca farklı sektörlere yönelik sorunların çözümü,  kurumsal yapının güçlendirilmesi, işlemlerin hızlandırılması gibi çok sayıda projeyi de hayata geçirdiklerini” söyledi

DİJİTAL ALIŞVERİŞ DAHA GELİŞİM AŞAMASINDA

Esnafın ve küçük işletmelerin e-ticaretten hak ettikleri payı almaları için bir destek mekanizmasının hayata geçirilmesinin de bu çerçevede atılmış bir adım olarak değerlendirmek gerektiğini söyleyen Erkan, “Dijital alışverişin henüz gelişim aşamasında olmasının sağladığı avantajlara değinerek, günümüz teknolojisinde e-ticaret ile ürünleri yurtiçi ve yurt dışındaki müşterilere sunmanın kolay ve ekonomik bir yol olduğunu, yedi gün yirmi dört saat kesintisiz satış yapılabileceğini” ifade etti.

POTANSİYEL ARTACAK

E-ticarete ilişkin bazı rakamlara da yer veren Necmettin Erkan, "2016 yılındaki e-ticaret hacminin yaklaşık olarak 31 milyar TL olduğunu ve bu rakamın 17,5 milyar TL’sini doğrudan esnafların faaliyette bulunduğu perakende sektörlerin oluşturduğunu ifade ederek potansiyelin daha da artacağına dikkat çekti. Teknoloji sayesinde oluşan bu yeni pazar imkanının girişimcilere ve kısıtlı sermayeye sahip küçük işletmelere küresel düzeyde iş yapma imkanı sunduğunu vurgulayan Erkan, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü ile PTT A.Ş. işbirliğiyle sürdürülen Projenin 10 yıllık bir dönemi kapsayan uzun soluklu bir çalışma olduğunu ve 2023 ihracat hedeflerine ulaşılmasında esnafında üstüne düşen rolü almasına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

EPTTAVM TANITILDI

Açılış konuşmalarının ardından e-ticaret, e-ihracat işlemleri ile PTT A.Ş’nin e-ticaret platformu olan epttavm hakkında bilgi verildi. Buna göre esnaf ve sanatkarlar epttavm.com sanal pazar yerine ücretsiz üye olup, cüzi bir komisyonla satış yapabilecek. Tutarı 100 TL’yi aşan ve 5 kg kadar olan satışlardan kargo ücreti alınmayacak. Ayrıca PTT A.Ş gümrükleme hizmeti de verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.