Eyüp Kara

Eyüp Kara

Nedir bu düşmanlığınız?

Nedir bu düşmanlığınız?

Cuma akşamı 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunun 100’üncü yılı dönümüydü. Yüzyıl önce Yunanlıları denize döktüğümüz günün anlam ve önemine yakışan bir gece oldu diyebilirim.

Hatta o kadar muhteşem bir kutlamaya sahne oldu ki güya dünya çapındaki starımız Tarkan Tevetoğlu bir konser verdi dünyada ilk beş konser arasına girmiş seyirci bakımından. Ne kadar gurur duysak azdır, kendilerini tebrik ediyorum nihayet bir organizasyonda dünyada adımızdan söz ettirmişiz!

İşte bütün övündükleri bu oldu. Tarkan konser verdi İzmir’in sorunları ve sıkıntıları bitti, çok medeni, çağdaş, özgürlükçü ve laik olduk çok şükür. Ülke bir kez daha gericilerden kurtuldu ne kadar şükretsek azdır.

CHP’li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu” nedeniyle bir destansı konuşma yaptı kendin çapında. Tarih bilgisinden uzak, sıfır bir tarih bilgisiyle bizlere tarih dersi verdi kendini tebrik ediyorum.

CHP’lilere göre muhteşemdi ve yaptığı destansı konuşmayı dikkatle dinledim. Soyer konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu’na adeta öfke ve kin kustu.

SOYER NE DEMİŞTİ?

Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar. Teslim oldular” ifadelerini kullandı.

Evet sadece saltanatlarını düşünmüşler, ülke için hiçbir şey yapmamışlar ve adeta vatanı satmışlar demek istedi. Peki Tunç Soyer biz İngiliz güdümlü Yunanlıları ne zaman denize döktük haberin var mı?

Peki denize dökülen ve İzmir’i işgal etmek isteyen Yunanlılara tek sözün yok mu? İnanın bir Yunanistan belediye başkanı konuşsaydı bundan farklı bir şey söylemezdi yazık. Güzel ülkem demek ki hala devşirme ve ülkesine düşman olan zihniyetten kurtulmuş değil.

Tabi Tunç Soyer’e tepkiler peş peşe gelmeye başlayınca beyefendi kendini savunmak için yine Nutuk’un arkasına sığındı ve Nutak’tan örnekler verdiğini ifade etti. Bu kadar da aciz ve bu kadar da zavallı bir savunma bir daha görülmeyecek buna inanıyorum.

Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönümünde yaptığı konuşmaya yönelik tepkilere özel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayınında cevap verdi. Soyer, "Bunlar benim sözlerim değil. Ben Nutuk'tan ihmal aldım" dedi. Nutukta yer alan Sultan Vahdettin ve Damat Ferit Paşa ile ilgili bölümü hatırlattı.

Soyer ayrıca, "Yunan'dan bahsetmemek gibi bir şey yok. Biz hepsini emperyalistler olarak tarif ettik. Hafızayı kaybederseniz, hurafelere, gerçek dışı bilgilere, inançlara sarılırsınız" ifadesini kullandı.

Yalan söylüyorsun koskoca belediye başkanısın hala kalkmış boş boş konuşuyorsun. Yunanistan’ın işgaline tek kelime etmemişsin hala kendi cenahını avutmaya devam ediyorsun. Sizler sahi bu toprakların evladı değil misiniz? Sizler bu topraklara Atina’dan mı geldiniz?

Sizin bu Türk milleti ile Osmanlı ile sorununuz nedir. Osmanlı’ya olan kininiz nedir, nefretiniz nedir. Osmanlı olmasaydı sen bugün olur muydun? Yazacak çok şey var ama insan bu ve bunun gibilere yazmayı ar sayıyor hakikaten.

Ama bence Tunç Soyer’in amacı AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı bunu görmeyecek kadar kör olmak lazım.

Ama konuşmanın sonundaki şu vurgu, gerçek önemliydi ve bir mesaj vermeye çalıştı Tunç Soyer… “Yüz yıl önce nasıl başardıysak... Yüz yıl sonra da öyle başaracağız.”

Bu son vurguda söz konusu edilen “emperyalizme karşı yeniden başarmak” değildi. Söz konusu edilen “bu hükümetten kurtulmak” idealiydi. Konuşmada işin böyle olduğu gayet net bir şekilde anlaşılıyordu. “Düşmandan kurtulmak” ile “bu hükümetten kurtulmak” arasında bir bağ kuruyordu Tunç Soyer.

İşte CHP cenahının zihniyeti mesele Osmanlı değil mesele AK Parti ve Erdoğan hala bunu anlamadıysanız….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi