Nevin Taşlıçay: Sağlıkta şiddete karşıyız

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay sağlık çalışanlarına yönelik son günlerde artan şiddet olaylarını Meclis Genel Kurulu’na taşıyarak şiddetin önlenmesi adına tüm çalışmaların Meclis'te değerlendirilmesi gerekliliğini belirtti. 

Nevin Taşlıçay: Sağlıkta şiddete karşıyız
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay sağlık çalışanlarına yönelik son günlerde artan şiddet olaylarını Meclis Genel Kurulu’na taşıyarak şiddetin önlenmesi adına tüm çalışmaların Meclis çatısı altında yeniden değerlendirilmesi gerekliliğini belirtti. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanlığı ve Kadın Kolları Genel Koordinatörülüğü görevlerini de yürüten Taşlıçay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, sağlık sektöründe çalışanlara yönelik meydana gelen gelen şiddet olaylarının araştırılması için TBMM çatısı altında kurulacak araştırma komisyonuna destek vereceklerini açıkladı.

Her türlü şiddetin karşısında olduklarının altını çizen Taşlıçay, özellikle sağlıkta şiddet konusunda 2013'te kurulan “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddet Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu” önerilerinin tekrar gündeme alınmasını gerektiğini ve araştırma komisyonu kurulmasının faydalı olacağını ifade etti.

TEHLİKE ÇANLARI DAHA ÇOK ÇALMAKTADIR

Şiddetin dini, cinsiyeti, mesleği yok diyen Taşlıçay, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Antik Çağ'dan itibaren politik düşünce geleneğinde politikanın temel görevinin şiddete karşı sözü tesis etmek olduğu kabul edilmiştir. Biz de bu sebeple "şiddet"le yan yana yer alan "kadın, çocuk, yaşlı, sağlık" gibi kavramlar özelinde her türlü şiddetin karşısında olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şiddetin dini, cinsiyeti, mesleği elbette yoktur ancak "şiddet" kavramı başka bir kavramla yan yana gelerek toplumun gündemini fazlaca meşgul etmeye başladığında tehlike çanları daha çok çalmaktadır. Her türlü şiddetin karşısında olarak son günlerde yaşanan sağlıkta şiddet odaklı olayları kınıyor ve tüm sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

KARARLI POLİTİKALAR HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Şiddet olaylarına karşı daha fazla vakit kaybetmeden çalışmalara başlanması gerektiğini kaydeden Taşlıçay, “Her türlü şiddet vakası gibi, bir eczacı olarak eczacılıkta şiddetin çözüm merkezinin de yüce Meclis olmasının zaruretini önemsiyorum. Bu vesileyle 2013 yılı Ocak ayında Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddet Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Raporu'nu önemsiyoruz. Öncelikli olarak oradaki önerilerin ne denli gerçekleştiğini ve neden gerçekleşemediğini inceleyerek vakit kaybetmeden hepsinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanması gerektiğini düşünüyoruz. Şiddet, tarihsel olarak Benjamin ve Kant gibi düşünürlere göre genetiktir ve öğrenme sürecine dayanır, maalesef bugünden yarına çözümlenebilecek bir konu da değildir. Şiddetin oluşumunun sebepleri konunun uzmanları tarafından ele alınmalı, önlenmesi noktasında kararlı politikalar hayata geçirilmelidir. Ancak şiddet özelinde bu çalışmalar yapılırken özellikle sağlıkta şiddet konusunda 2013'teki bu komisyonun önerilerini tekrar gündeme almamız gerektiğini ve araştırma komisyonu kurulmasının faydalı olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.