Uğur Böceği

Uğur Böceği

Okumayın sakın boş verin, okuyup ta ne yapacaksınız

Okumayın sakın boş verin, okuyup ta ne yapacaksınız

Dünyada öyle şeyler oluyor ki! Müslümanlar üzerine oyunlar oynanıyor. Müslümanların kafası karıştırılıyor. Birbirine düşman ediliyor. Emeği sömürülüyor. Elinde kalan paralarla onlara silahlar satılıp hedefe yine Müslümanlar konuluyor. Müslüman Müslümana düşman ediliyor. Silahı Müslümanlara satanlar, kimseye de taraf değil aslında. İkili üçlü beşli hatta on beşli oynuyorlar. Peki bu oyunlara kanan insanlar sizce neden kanıyor. Sizce neden kanıyor bilmiyorum ama benim bildiğim en acı gerçek biz Müslümanların eğitim seviyesine baktığımızda Müslümanların yarıdan çoğunun okuma yazma bilmediği gerçeğidir. Bu gerçek inanın canımı çok sıkıyor. Nasıl sıkılmasın Yüce Allah'ımızın ilk ayeti ''OKU'' iken, Allah'ımızın ilk ayetini hiçe saymaktan daha beter ne olabilir ki! Koyun sürüsü gibi oradan oraya giden Müslümanlar var. Keşke koyun gibi olsalar en azından birbirine silahla saldırıp, zarar vermezlerdi. İşte! Bu yüzden yüce Allah'ımız bize '' OKU '' diyor. Oku derken de sadece Kuran okuyun da demiyor.

Evinize herhangi bir cihaz aldınız ve onu çalıştırmak kullanmak için ilk yaptığımız şey kullanma kılavuzunu alıp okumaktır. Yüce Allah'ımızın yüce kitabımız Kuran-ı Kerimin bazı ayetlerinde işaret etmiştir.

“…Sana bu Kitap’ı indirdik ki herşey için ayrıntılı bir açıklayıcı, bir kılavuz, bir rahmet, Müslümanlara da bir müjde olsun.” (NAHL 89)

“ …İnanan bir topluluk için bir kılavuz, bir rahmettir o…” (ARAF 52)

“…O inananlar için bir kılavuz, şifadır… ” (FUSSULET 44)

….Ve Kur’an’ı ağır ağır, düşüne düşüne oku! (MÜZEMMİL 4)

Bu, bir öğüt verici, düşündürücüdür. Dileyen, Rabbine doğru, bir yol edinir. (MÜZEMMİL 19)

Ne oluyor onlara da öğüt verip düşündüren şeyden yüz çeviriyorlar. (MÜDDESİR 49)

Hayır, iş, sandıkları gibi değil! O bir öğüt verici/bir düşündürücüdür.(MÜDDESİR 54)

Hayır, hiç de öyle değil! O, bir düşündürücüdür.

Dileyen onu düşünüp öğüt alır.(ABESE 11-12)

Kutsal/bereketli bir Kitap bu; sana indirdik ki onu, ayetlerini DERİN DERİN DÜŞÜNSÜNLER VE ÖĞÜT ALABİLSİN temiz özlüler.(SAD 29)

“Kuran’ı düşünmüyorlar mı? Yoksa kalplerimi kilitli?”(MUHAMMED 24)

Yüce Allah'ımız kuranında böyle diyor. Peygamber efendimiz ''ilim Çin'de ise onu alıp getirin'' diyorsa

Hz. Ali efendimiz '' Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyorsa.

Bize okumamız için bütün uyarılarını yapmışlar. Benim demem o ki! Ya okuyup, birlik olup beraber olup içimizdeki nifakı temizleyeceğiz. İslam’ın gerçek düşmanlarını göreceğiz. Okuyarak gerçekleri daha iyi görebiliriz. O zaman gerçek Müslümanlar ile münafıkları da ayırt edebiliriz. Öyle ki! İslamiyet’e en büyük zararı veren onlardır.

Siz en iyisi '' Okumayın sakın boş verin'' :(

Hatta kendi ürünlerimiz varken onların ürünlerini alıp, destekleyin. :(

********

Geçenlerde Büyük endişe yazımda güneş tutulmasının deprem üzerine etkisi yazım maalesef doğru çıktı. Meksika'da 8 şiddetinde deprem oldu.

Son günlerde aşırı sıcaklıkların sebebi ise Kuzey Kore'nin nükleer denemelerini işaret ediyor. Şunu unutmayınız ki! Bir şeye yapılan etkinin karşılığı mutlaka olacaktır. Allah kendine yapılan ihanet edeni asla affetmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi