Oyuncakları ihaleye çıkıyor

Firari İpek'in lüks otomobil koleksiyonu ihaleye çıkıyor. 25 milyon TL değerindeki araçlar yeni sahiplerini bulacak. Satılacak araçların parası zarar eden küçük hissedarlara ödenecek

Oyuncakları ihaleye çıkıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Firari İpek'in lüks otomobil koleksiyonu ihaleye çıkıyor. 25 milyon TL değerindeki araçlar yeni sahiplerini bulacak. Satılacak araçların parası zarar eden küçük hissedarlara ödenecek

Koza-İpek Holding hissesi almış küçük yatırımcıları zarara uğratarak ihtişam içinde yaşadığı ortaya çıkan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansörü Akın İpek'in galerisindeki lüks araçlar yeni sahiplerini bulacak. Akın İpek'in şirketlerine atanan kayyum heyeti, otomobil ve ciplerin bulunduğu 25 milyon TL değerindeki 22 araç için harekete geçti. Halka açık şirketler üzerinden alınan servet değerindeki araçlar, önümüzdeki hafta ihale yoluyla satılacak. Araçlardan elde edilen gelir ise şirketin borsada işlem gören hisse senetlerine yatırım yapan küçük hissedarlarına dağıtılacak.

KÂR PAYIYLA ALINMIŞTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "FETÖ yöneticisi olmak, terörizmin finansmanı, zimmet ve terör örgütü propagandası yapmak" kapsamında yürüttüğü soruşturmada, 18 şirketine kayyum atanan ve hakkında tutuklama kararı bulunan Akın İpek'in, halka açık şirketlerdeki küçük hissedarları da zarara uğrattığı belirlenmişti. Haksız kazançlarla lüks bir hayat süren Akın İpek ve aile bireylerinin kullandığı 25 milyon değerinde lüks araçlarının olduğu bir garaj da yapılan incelemelerle ortaya çıkarılmıştı. Bu tespitlerin ardından harekete geçen kayyum heyeti, İpek ailesinden geri alınan araçları ihtiyaç fazlası olması nedeniyle satışa çıkarmaya karar verdi. Bu kapsamda, fiyatı 600 bin TL ile 1.3 milyon TL arasında değişen araçlar, 16 Nisan Cumartesi günü açık artırma yoluyla satılacak. Satışa çıkarılan araçlar 11-15 Nisan arasında görülebilecek. İhaleye katılmak için geçici teminat yatırmak gerekiyor.

GELİRİ HALKA DÖNECEK
Koleksiyondaki 22 araç arasında Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes, BMW, Cadillac ve Range Rover marka otomobil ve cipler bulunuyor. Ayrıca satışa çıkarılacak araçlar arasında Akın İpek'in özel olarak kullandığı Bentley marka otomobil de dikkati çekiyor. Lüks araçların satışından elde edilecek gelir, Koza-İpek Holding'in borsada işlem gören hisselerini alan ve zarara uğratılan küçük hissedarlara pay olarak dağıtılacak. Böylece Akın İpek ve aile fertleri tarafından zarara uğratılan hissedarların zararının bir bölümünün karşılanması konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.