Halis Haktanır

Halis Haktanır

Paçavra ve Barzani

Paçavra ve Barzani

Paçavra diyeceğim çünkü hala bayrak olamamış Irak Devleti’nin içerisinde isyanları oynayan ve geçmişte Türk düşmanı geleneği ile dillere destan olan Barzani aşireti şimdi de yeni oyunların peşine düşmüş ve bu yüce Türk milletinden intikam almak için çırpınıp durmaktadır. Aslında ben bu bayrak meselesine biraz sessiz olayım dedim. Ve yazmak istemiyordum ama olayı okuduktan sonra uykularım kaçtı.

Düşünmeye başladım. Barzani. Irak, İran, Suriye, Türkiye arasında meydana gelen siyasi gelişmeler beni rahatsız etti. Bir Türk milliyetçisi olarak bu konuyu yazmayı uygun gördüm. Ve Barzani’nin geçmişine bir baktım. Tekrar inceledim tekrar konuyu göz önüne getirdim. Türk silahlı kuvvetlerinin arşivlerinden alınan bilgilerin doğrultusunda geçmişinin tam bir Türk düşmanlığı ile dopdolu olduğunu gördüm bunu zaten bilmeyen yoktur. Ama yine de kalemimle görevimi yapayım dedim.

Bundan seneler önce MHP il divan kurulunda şahsıma bir konuşma istedim. O zamanda bu konuyu il divan kurulunun yapıldığı düğün salonunda uzun uzun anlattım. Bayraklarından bahsettim paralarından, silahlarından bahsettim. Hainlerin Türk Mehmetçiğinden kınalı kuzularından bahsettim.

Konuşmam sonunda salon alkışla inliyordu. Şimdi bakıyorum Sayın Başbuğ, rahmetli Alparslan Türkeş beyin ben bu hainlerin Türk milletine hayır solumadıkları gibi havaalanlarına inince tutuklatır, gereken cezayı veririm derdi. Ceza vermek şöyle dursun bayrakla karşılanıyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Sadece Barzani’nin geçmişinden birkaç satır aralayacağım kararı da Türk milletinin vicdanına bırakacağım.

Barzani’nin bağımsız bir Kürt devleti kuracağım diye hayal ettiğini kimseler inkâr edemiyor. ABD ve İsrail desteğini de arkasına almış miyavladıkça miyavlıyor. Barzani Türk düşmanı olan sülalelerinin izini takip ediyor. Barzani sülalesi Osmanlı imparatorluğuna bir asır önce başlayan ihanetlerini hala devam ettiriyor.

Dedesi Sait Barzani Osmanlı devletine karşı ayaklanan yerel aşiret reisi idi. Ondan sonra Sait Barzani’nin oğlu şeyh Muhammet Barzani 1903 ölümünden sonra yerine ikinci Abdül selam geçiyor. Bununda hayatı Osmanlıya isyan ve ayaklanmalarla geçiyor. Bu zat Ruslar ve Ermenilerle ordumuzu arkadan hançerliyor. Ve Rus generallerin görüşleri doğrultusunda hainlikleri kol geziyor. Daha sonra 14 Aralık 1914 de yakalanıyor ve sorgulanıp üç kardeşiyle birlikte idam ediliyor. Daha sonra aşiretin başına molla Mustafa Barzani geçiyor oda hainliklerini devam ettiriyor.

Kanserden öldükten sonra yerine Mesut Barzani geçiyor, oda kendi aralarında hainlikleri devam ettirip Türk düşmanlığını hiç çekinmeden devam ettiriyor. Sözü uzatmak istemiyorum. Barzani aşiretleri ile ilgili iğrenç gerçekler Rusya devlet arşivlerinde saklandığı belirtiliyor. Barzaniler dede Sait Barzani, molla Mustafa Barzani, şeyh Muhammet Barzani, Abdül selam Barzani, İdris Barzani nihayet mesut Barzani aynı kefede aynı parti ile Türk düşmanı olduğunu tarihler yazıyor.

Bu bayrak dediği paçavra hiçbir millet ve devlet tarafından benimsenmemiş ama gelmiş Türk hava limanlarında ay yıldızımızın yanına asılmıştır. Tarih bunları da yazacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Haktanır Arşivi