Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Perde kapanıyor

Perde kapanıyor

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu sona eriyor. Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor ligden düşerken, şampiyon bugün oynanacak maçların ardından belli olacak. Fakat Galatasaray rakipleri Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’e göre avantajlı durumda.

Şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakalayan ve 34. haftayı 72 puanla lider giren Galatasaray İzmir deplasmanında Göztepe ile karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılılar 1 puan alması halinde 2017-2018 Sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak.

İkinci sıradaki Fenerbahçe ise 69 puan ve gol averajıyla ikinci sıradaki yerini korurken şampiyonluk yolunda çok fazla ümitli değil. Sarı lacivertliler Şükrü Saraçoğlu Stadı’na Atiker Konyaspor’u konuk edecek ve bu maçtan alacağı üç puan kendisine yetmeyecek. Zira sarı lacivertlilerin gözü kulağı İzmir’den gelecek haberde olacak.

Son haftaya 69 puan ve averajla üçüncü sırada giren Medipol Başakşehir’in de şampiyonluk umutları devam ediyor. Başakşehir ise hem İzmir’den hem de Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndan gelecek haberlerin yanı sıra Kasımpaşa ile oynayacağı zorlu maçı kazanmak zorunda.

Öte yandan gerek Fenerbahçe ve gerekse Medipol Başakşehir’in berabere kalmaları veya kaybetmeleri halinde dördüncü sırada bulunan Beşiktaş’ın ikincilik şansı oldukça yüksek. 68 puanlı Beşiktaş son hafta Vodafone Park’ta Demir Grup Sivasspor ile son maçına çıkıyor ve siyah beyazlılar evinde oynayacağı bu maçı kazanarak Fenerbahçe ve Başakşehir’in berabere kalmasını veya yenilgisini bekleyecek.

Ligden düşen takımlar daha önce belli olmuştu. Haftalar önce düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor’un ardından iki hafta önce Ankara’nın iki temsilcisinden Gençlerbirliği düşmüş, geçen hafta da Osmanlıspor evinde Beşiktaş’a 3-2 yenilerek lige veda eden son takım olmuştu.

Artık ligin sonuna gelindi ve bir sezon daha sona eriyor. Acısıyla tatlısıyla, tartışmalarıyla, teknik adam polemikleriyle beraber bitiyor. Fakat geride kalan haftalara bakıldığında futbol kalitesi olarak bir arpa boyu yol bile alamadığımızı görüyoruz.

Sadece Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı maçlar akılda kaldı bu kısır sezon içinde. Grubunu yenilgisiz lider olarak tamamlayan siyah beyazlılar ilk 16 takım arasına kalmasına karşın güçlü rakibi Bayern Münih’e elenmekten kurtulamamıştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi