Polis adaylarına Paralel uyarısı

Başbakan Davutoğlu: Eğer bir memur, başka yerden emir alırsa vatanına ihanet etmiş oluyor. Meşruiyetini milletten almayan hiçbir gücün karşısında boynunuzu eğmeyecek, talimat almayacak ve adım atmaya...

Polis adaylarına Paralel uyarısı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu: Eğer bir memur, başka yerden emir alırsa vatanına ihanet etmiş oluyor. Meşruiyetini milletten almayan hiçbir gücün karşısında boynunuzu eğmeyecek, talimat almayacak ve adım atmayacaksınız

Başbakan Ahmet Davutoğlu Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş Yıldönümü dolayısı ile dün Polis Akademisi'nde düzenlenen törene katıldı. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi:

MİLLETİN BAĞRINDAN ÇIKTI: Polis teşkilatı milleti temsil etmektedir. Milletten ayrı, milletin üstünde bir güç değildir. Bizim polis teşkilatımız milletin bağrından çıkmıştır. Bazı devlet yapıları vardır ki, belli bir kesimden, belli bir inançtan gelmiş olabilir. O devletlerin güvenliği sağlamaları da, halkın bütününü kuşatması mümkün değildir. Siz 78 milyonu hep beraber temsil ediyorsunuz.

DEVLET İLE VATANDAŞ AYRI DEĞİL: Sadece devlet otoritesi demedim. Israrla kamu düzeni diyorum. Devlet otoritesi demeye başladığınızda devlet olarak kendinizi bir tarafa çekersiniz, vatandaşlar otoritenin nesnesi haline gelir. Devlet ile vatandaş birbirinden ayrı değildir. Devletin esası insanın onurunu korumaktır. Kamu düzenini kim tehdit ediyorsa, 78 milyonu tehdit ediyordur.

ASKER-POLİS KOORDİNASYONU: Son terör operasyonlarında gurur duyduğumuz şey asker ile polis arasındaki koordinasyon oldu. Geçmişte kurumsal asabiyeler vardı. Birbirine yan gözle bakan yaklaşımlar da oldu. Biz, askerimizin polisimizin jandarmamızın tek güvenlik felsefesiyle hareket etmesine önem veriyoruz.

SİLAH MİLLETİN EMANETİ: Sizler demokratik hukuk kuralları içinde görev ifa eden ve meşruiyetini milletten alan anlayış içinde görevini ifa eden teşkilatın mensuplarısınız. Kimse kendisinden menkul bir güç kullanamaz. Belinize taktığınız silah size milletin emanetidir. Bunu sadece demokratik hukuk kuralları içinde kullanacaksınız. Memur sadece ve sadece meşruiyetini halktan alan siyasi iktidardan emir alacak. Kim tartışırsa o üniformasını çıkaracak siyaset yapacak. Eğer bir memur başka yerden emir alırsa vatanına ihanet etmiş oluyor. Talimat alınılacak yer bir üst mercidir. Hesap veremeyecek kişilerin talimat vermesi de söz konusu olamaz. Meşruiyetini milletten almayan hiçbir gücün karşısında boynunuzu eğmeyecek, talimat almayacaksınız ve onların istekleri doğrultusunda bir santim dahi adım atmayacaksınız.

Polis adaylarına Paralel uyarısı

'ÇELİK YELEĞİ REDDETTİM'

"Diyarbakır ziyaretini eşim Sare Davutoğlu ve dokuz bakanla gerçekleştirdim. Geçici hükümetin başbakanı olarak, siyasi ve hukuki tüm sorumluluğu üstlenerek 23 Temmuz'da tüm Türkiye çapında güvenlik operasyonlarını başlatma talimatı verdim. Ceylanpınar'a gittiğimde riskler olduğuna dair istihbarat bilgileri gelmişti. Şunu sordular 'Acaba başbakanın üzerinde çelik yelek mi var?' Başbakan çelik yelek giyerse, Diyarbakırlı kucaklaşırken o çeliği hissederse kendisini nasıl güvende hisseder? Başbakanın canı herhangi bir vatandaşımızın, askerimizin, polisimizin canından daha kıymetli değil."

'MİLLETİN EMEĞİ BAŞKA LOBİLERE HİZMET ETMEYECEK'

Törende konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala "Eski Türkiye'de olduğu gibi sorunları görmemek bizim politikamız değildir. Sorunu göreceğiz, çözümü üreteceğiz ve millete layık olduğu vechiyle güvenlik hizmetini sunacağız" dedi. Polis teşkilatının kendisini reforme ederek yoluna devam ettiğini ve teşkilat yapısını yenilediğini aktaran Ala, geçen yıl çıkarılan İç Güvenlik paketiyle, Emniyet'in sorunlara çözüm üretecek şekilde reformu gerçekleştirdiklerini belirtti. Ala, "Allah'ın size verdiği aklı başkasına asla kiralamayacaksınız. Milletimizin size verdiği emeği kesinlikle millete hizmete dönüştürmenizi istiyoruz. O emek, başka lobilerin hizmetine verilmemelidir, verilmeyecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.