İhsan Akça

İhsan Akça

Polisimize saygı

Polisimize saygı

Emniyet teşkilatımızın saygı değer müdürleri, amirleri, memurları cümlenizi bu milletin bir ferdi olarak saygıyla selamlıyoruz. Sizler bu milletin bağrından çıkan kimi evladı, kimi kardeşi, kimi yeğeni velhasıl kelam milletin öz evlatlarısınız. Bugün itibariyle kiminiz müdürlük, kiminiz amirlik, kiminizde memurluk görevlerindesiniz. Hangi makamda hangi görevde olursanız olunuz bu milletin göz bebeğisiniz bu millet böyle bilir böyle düşünür. Sizlerin de böyle düşünmenizi candan arzu ederiz.

Sevgili polip teşkilatımız iki yüz yıla yaklaşan bir hizmet ağınız var. Bu süre içinde milletiniz için milletinizin huzuru ve güveni için her türlü zorluğa göğüs germiş bu yolda canını bile vermekten gurur duymuştur. Bu milletin bütün güvenlik güçlerinde olduğu gibi polis teşkilatında da ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum ruhu daima ön planda görülmüştür. Onun için sizlerle ne kadar övünsek hakkınızı ödeyemeyiz. Sizlerin sayesinde suçlar azalacak, güven artarak, bayrak dalgalanacak ezan susmayacak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır.

Senin döşündeki ay yıldızlı armadır sana güven duyuran her zaman dara düşendir. Seni arayan seni gördüğü zaman anasını babasını unutan, yavrular seni gördüğü zaman güven duyan analar babalar hepsi hepimiz senin sayende yatağımızda rahat uyuyor, senin sayende yolda, işte, her yerde rahat hareket ediyoruz. İşte döşündeki ay yıldızlı giydiğin kıyafetinin içinde sen devletini temsil ettiğince hepimizin güvencesi hepimizin umudusun.  Bunda zerre kadar şüphemiz yoktur. Bundan sonra da olmayacaktır.

Sen Cumhuriyetin polisisin. Sen milletimin içinden çıkan has evladısın. İlkesiyle, özüyle bu millete hizmet veren gücüsün. Ne Cumhuriyete ve nede Cumhuriyetin temel taşı milletime sen oldukça kimse ne içte ne de dışta zarar veremez. Buna ne sen ne de senin içinden çıktığın bu millet müsaade etmez. Sen bu millete zarar vermeye çalışanları yakalar getirir ulu divana teslim edersin. Ondan sonrasını adaletten beklersin. Sen her zaman teyakkuzdasın sen kötülüklerin gidericisi mazlumların koruyucusun sen bu milletin yiğit polisisin. Sen haklıdan yana olur kötülük yapanlara taviz vermezsin. Sen bu milletin yiğit evladısın. Sana ne kadar iltifat etsek yine seni anlatamayız sen her şeyin iyisine layıksın.

Sayın müdürüm son günlerde bilhassa bu milletin geleceği çocuklarımıza musallat olan uyuşturucu kaçakçıları ve satıcılarıyla yapmış olduğunuz mücadeledeki başarınızı kutluyor bu hususta emek veren bütün elamanlarınızı kutluyor hepinize saygılar sunuyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi