Rıza Çalımbay savunmaya önlem alıyor

Trabzonspor, Süper Lig’in 9. haftasında deplasmanda oynayacağı Evkur Yeni Malatyaspor maçı hazırlıklarını bugün yaptığı antrenman ile sürdürdü. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, savunma ve hücum hattında görev yapan oyuncuları ayrı ayrı çalıştırdı.

Rıza Çalımbay savunmaya önlem alıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki basına açık olarak yapılan antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Pas çalışmasıyla devam eden idmanın son bölümünde ise bordo-mavili futbolcular, taktik ağırlıklı çalışma yaptı. Antrenmanda sakatlığı bulunan Kucka dışında tüm oyuncular yer aldı.

Savunmaya özel ilgi

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde geride kalan 8 haftada kalesinde 21 gol görerek tarihinin en fazla golünü gören bordo-mavili savunmaya özel önlem almayı planlıyor. Bugün gerçekleştirilen çalışmada savunma oyuncuları ile görüşen Çalımbay, daha sonra antrenmanın bir bölümünde savunma oyuncularının tamamını bir grupta toplayarak hücum oyuncularına karşı savunma yaptırdı. Deneyimli teknik adam antrenmanda öğrencilerine, "Adam adama pres ve koşu bizim oyun anlayışımız olmalı. Savunma oyuncuları topu kullanacak ama riske etmeyecek ve gerekirse basit şekilde oynayarak tehlikeyi uzaklaştıracak" şeklinde uyarılarda bulundu. Uyarıların ardından Çalımbay, yardımcı hocaların nezaretinde savunma oyuncuları Pereira, Uğur Demirok, Hubocan, Mas ve Okay'ı özel çalışma yaptırdı.

Durica moralsiz

Son oynanan Teleset Mobilya Akhisarspor maçında savunmada yaptığı basit hatalarla dikkat çeken Durica'nın bugün yapılan çalışmada keyifsiz olduğu gözlendi. 36 yaşındaki oyuncunun alınan 6-1'lik tarihi yenilgide yaptığı hatalar neden olması yüzenden moralsiz olduğu öğrenildi.

Taraftarlar Çalımbay'a çiçek verdi

Yapılan çalışmanın ardından bir grup taraftar Teknik Direktör Rıza Çalımbay’a çiçek vererek Trabzonspor’daki görevinde başarı dileklerinde bulundu. Çalımbay ise taraftarlara teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.